Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Hibrid formában, több helyszínen zajlik majd a Sundance Filmfesztivál

2020.12.03. 14:13

Több helyszínen, a utahi Park City mellett New Yorkban, Ohióban, Tennesseeben, Kansasben, Kaliforniában és Floridában is zajlik majd a januárban kezdődő Sundance Filmfesztivál, melynek szervezői hangsúlyozták, hogy a közönséggel szervezett vetítéseken betartják a távolságtartás szabályait és a filmeket online is elérhetővé teszik – tájékoztatott az MTI.

A 2021-es Sundance független filmes mustrát január 28. és február 3. között tartják majd meg hibrid formában. Az idén zömmel az online térbe költöző fesztivál szervezői szerdán elmondták, hogy a virtuális közvetítések mellett autós mozik, független művészmozik és kulturális intézmények is helyet adnak a fesztivál eseményeinek Amerika-szerte.

Tabitha Jackson, a fesztivál újonnan munkába állt igazgatója a Variety.com hollywoodi portálnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy a Sundance minden lehetséges eszközzel segít abban, hogy a művészek alkotásai eljussanak a közönséghez.

A fesztiválon több mint hetven művet mutatnak majd be. A debütáló filmeket a hagyományokhoz hűen közönségtalálkozók követik, majd két nappal később másodszor is meg lehet őket nézni fizetős online rendszerben. Jackson megígérte, hogy december közepén bejelentik a fesztiválon szereplő filmek listáját is.

A rövidfilmek és független sorozatok mezőnyébe ötven rövid produkciót és négy sorozatpremiert hívnak meg. Ezeket a produkciókat a fesztivál alatt szintén online fizetős rendszerben lehet megtekinteni a fesztivál platformján.