Gasztroajándék: így készül a koldustallér
Egy hét van hátra karácsonyig, és sokan még ajándék híján vannak. Azt, hogy a kézzel készült ajándék az igazi: régi tudás. Ehhez társítunk most egy nyalánkságot, ami gasztroajándéknak is jó választás, szállítja az elismerő pillantásokat.
A finomság neve koldustallér, ami egy kicsit ellentmondásos. Valami olyan finomságot sejtet, ami legalábbis olcsó alapanyagokból készül, de ez nincs így. A formába öntött étcsokoládéba magvakat – diót, pisztáciát, mogyorót – kell szórni, ami finoman szólva sem filléres holmi. A bonbon a szilárdulás után nyeri el végső formáját és dupla roppanósságát.
![Koldustallér](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3582/35824/358247/35824751_943d42b27b3e8113d5b827e0e24cbf29_wm.jpg)
Elkészítésének mesterfogásaiba Auguszt József cukrászmester vezeti be az olvasót. Az Index korábbi oktatóvideóihoz képest (narancsívkészítés, a tökéletes bejgli) ez egy kicsit komolyabb eszközparkot igényel, de a szép és finom végeredményért érdemes megpróbálkozni a temperálással.