Meghalt A Muzsika hangja sztárja

2021.02.05. 19:40 Módosítva: 2021.02.06. 05:54

91 éves korában connecticuti otthonában elhunyt az Oscar-, BAFTA-, Emmy- és Golden Globe-díjas színész, A muzsika hangja című film sztárja, Christopher Plummer. A kanadai művész Julie Andrews oldalán (lásd a lenti képen) nagyszerűen formálta meg Georg von Trapp kapitány szerepét.

Plummer számára az igazi áttörést az ötszörös Oscar-díjas film, A muzsika hangja hozta meg, amely 1965-ben készült. A filmet Hollywood egyik klasszikus musicaljeként és a világ egyik legsikeresebb filmjeként tartják számon. Az alkotás nemcsak neki, de Julie Andrewsnak is jelentős előrelépést hozott a karrierjében.

Érdekes adalék a filmhez, hogy Plummer nem igazán kedvelte Trapp kapitány szerepét, a forgatást nem élvezte, a filmet unalmasnak és szentimentálisan érzelgősnek találta.

Az Oscar-díjat nem is ez az alakítás hozta el számára. Hollywood elismerésére egészen 2011-ig kellett várnia. Ekkor vehette át ugyanis az Oscar-díjak történetében a legidősebb díjazottként a szobrot, méghozzá a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Kezdők című filmben nyújtott alakításáért.

A sztár háromszor nősült, utolsó feleségével, Elaine Taylorral (lásd a fenti, fekete-fehér képen) 50 évnyi házasságot tud felmutatni. Az Oscar-díj átvételekor mindenért neki hálálkodott, beszédében viccesen meg is jegyezte, a maga részéről Nobel-békedíjra jelölné, amiért képes volt elviselni őt. Plummernek egy gyermeke született, Amanda, aki szintén színész.