Tavaszi programsorozatot indít a Magyar Művészeti Akadémia

2021.03.20. 14:01

Tavaszi programsorozatot indít a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete – tájékoztat róla az MTI. A június közepéig tartó rendezvényeken többek között animációs estek, könyvbemutatók, konferenciák, valamint beszélgetések várják a nagyközönséget.

A híradás részletezi, hogy folytatódik és havonta jelentkezik majd MMA MMKI online csatornáin az intézet Esték a Hild-villában című sorozata, amelynek keretében Wesselényi-Garay Andor építész, építészettörténész, egyetemi tanár és vendégei arra keresik a választ, hogy létezik-e generációs különbség az építészetben, illetve felruházható-e tartalmi jellemzőkkel a „fiatal építészet” fogalma. 

Ezenfelül az Animációs esték – Hagyomány és haladás című sorozat következő estjét április 22-én tartják, a rendezvény az intézet online felületein követhető. A rendezvény moderátora Kollarik Tamás producer, jogász, egyetemi oktató, filmrendező, akinek a beszélgetőpartnerei a filmes szakma számos szegmenséből érkeznek.

Az is megtudható a közleményből, hogy a Cziffra György-emlékév alkalmából március 22-én másodszor rendezik meg a zongoraművész munkásságát feldolgozó műhelytalálkozót zenetörténészek és tudósok közreműködésével. 

A programsorozat része lesz Windhager Ákos művelődéstörténész, az MMA MMKI tudományos munkatársa Utód, de aki ős is – Mihalovich Ödön pályaképe című kötetének online bemutatója, a könyvet a Fundamenta Profunda sorozat részeként adták ki. 

Június 1-jén a Pesti Vigadóban rendezik meg A művészet közege, Alkotáselmélet, elméletalkotás a vírus idején című konferenciát.

Mindezek mellett Az utolsó garabonciások címmel május 3-án műhelytalálkozót szerveznek az 1960 és 2010 közötti időszak jellegzetes alternatív alakjairól. A találkozón Vujisics Tihamér, Latinovits Zoltán, Hajnóczy Péter, Bódy Gábor, Szabados György, Cseh Tamás, Kobzos Kiss Tamás, Sebő Ferenc és Szörényi Levente munkásságát elemzik az előadók.