Emma
6 °C
11 °C

Újraindulhat a nyomozás az LGT-gitáros titokzatos halála ügyében

2021.04.08. 14:05

Az LGT egykori gitárosa 1974-ben, a zenekar amerikai turnéja közben disszidált. Los Angelesben telepedett le, és sikeresen beilleszkedett új hazájában. Ám 1982. február 16-án otthonában holtan találták.

Egyes információk szerint az alvilági kapcsolatai vezettek a halálához. Mint arról lapunk is beszámolt, tavaly a zenész életéről, rejtélyes haláláról és főképp édesanyjához fűződő különös kapcsolatáról forgatott Hajdú Eszter dokumentumfilmet Siess haza, vár a mama! címmel. A film betiltása érdekében lépett fel Barta egykori üzlettársa, Fekete Barna, aki érintett lehet az ügyben is.

A Blikk szerint mivel Kaliforniában a gyilkossági, illetve az öngyilkossági ügyek feltárását időkorlát nélkül újra lehet kezdeni, ezért maga a rendező, Hajdú Eszter (aki egyébként Barta Tamás édesanyja fogadott lányának a lánya) a bevándorlók jogaira érzékeny, magyar gyökerekkel is rendelkező Antony Blinken külügyminiszterhez, Merrick Brian Garland legfőbb ügyészhez és Eleni TsakopoulosKounalakishoz, Kalifornia alkormányzójához fordult segítségért. Abban bízik, hogy ezzel újraindíthatják a nyomozást, és fény derülhet Barta Tamás máig rejtélyes halálának okára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport