Hogyan lehet legyőzni a Guinness-rekorder világcsúcstartó kasszásokat, akik gyorsabban húzzák le az árut, mint ahogyan be tudnánk pakolni a szatyrunkba? Az e heti podcastban körbejártuk, milyen sorban állási stratégiáink vannak, hogyan kell már az elején megállapítani, melyik sor lesz a leggyorsabb. Idegeskedtünk a csak férfiak számára látogatható barbershopok hímsovinizmusán, de hoztunk nektek babahajból és anyatejből készült ékszereket is.

Valamiért az elmúlt években az egész város úgy érzi, hogy barberfodrászatokat kell nyitnia. Tipikus „dandy”, hózentrógeres, gengszter stílusú barbershopot. Minden sarkon találni ezekből kettőt, ugyanazzal a dizájnnal, majdnem ugyanazzal a névvel, és természetesen ugyanazzal az egy, adott frizurával. Ezekre a boltokra az a jellemző, hogy ki van rájuk írva: Nőknek tilos a belépés! 

A podcastban azon idegeskedünk, vajon mit rejtegethetnek ezek a fodrászatok, amiben csak a férfiak vehetnek részt?

Van valami, amit csak ők tudhatnak, amit nem láthat egy nő? Vagy szimpla ciszheteró, herevakarós férfiaskodásról és csávóskodásról van szó? Az ilyen üzletek mindig kínálnak valami „férfias extrát”, hajvágás mellé egy rib-eye steaket, egy pohár whiskey-t, kávét stb. Az is lehet, hogy azért nem mehet be nő, mert akkor kiderülne, hogy egyetlen típusú, oldalt felnyírt, választékos hajat tudnak vágni. Vagy azért, mert akkor elmondanák a férfiaknak, hogy ez a stílus nem tetszik a csajoknak. Sose gondoltuk volna, hogy 2021-ben ezt kell mondanunk, de visszasírjuk a koedukált fodrászatokat.

Halál idegesek vagyunk azoktól az emberektől, akik úgy érzik, barátaikat, családtagjaikat el kell látniuk a „tudod, mit kéne csinálnod?” típusú tanácsokkal.

A „nem akarok beleszólni, de” emberek, a megmondó típusú anyukák, barátok. Keresetlen tanácsokkal, véleményekkel látnak el ezek az emberek minket is, hiszen ők sokkal jobban tudják, kinek hogyan kéne élnie. Ezen a héten Márkó erről készített posztot, írjátok alá a legjobb tanácsokat, amiket kaptatok.

Beszélgettünk a közértben gyakorolt sorbanállás-stratégiáinkról is.

A mi fejünkben sorban álláskor komplex algoritmusok futnak le. Az ember elsőként megnézi, hányan állnak az adott sorban, ezt differenciálja a kosarakban található áru mennyiségével és a vásárlók korával. Úgy kell választani, hogy ezeknek a tényezőknek a legoptimálisabb kombinációjával működő sorba álljunk be. De mi van akkor, ha nem tudunk dönteni, és megpróbálunk beállni egyszerre két sorba? Ilyenkor a végén hirtelen kell választanunk a kettő közül, és ez már csak érzelmi alapon megy. Annál pedig nincs rosszabb, mint amikor az ember szeme láttára kezd el gyorsabban fogyni a mellette lévő sor. Figyelni kell az új kasszák nyitását is, mert olyankor szabadrablás van. A korábbi sorok rendje azonnal felborul, és az győz, aki a leggyorsabb. Azonban hiába vagyunk józan, előre gondolkodó, szemfüles vásárlók, akiknek már a sor végén a kezükben van a bankkártyájuk és azonnal pakolni kezdenek, a Guinness-rekorder világcsúcstartó kasszások megszégyenítenek, amikor gyorsabban húzzák le az árut, mint ahogyan bepakolnánk a szatyrunkba.

Mindenki nagyon szereti a kézműves, kreatív termékeket, és nagyon fontos támogatni a kisvállalkozásokat, főleg ebben a pandémiás időszakban.

Mi erre a hétre választottunk egy remekül hangzó, valóban létező üzletet, ahol anyatejes és babahajas házi készítésű ékszereket találtunk…

Az egyik legígéretesebb termék a bedugós „füli” nemesacélból, anyatejjel és babahajjal. Azt nem tudtuk kideríteni, hogy vajon a vállalkozó biztosítja-e az anyatejet és van-e babája, akiről levágja a hajat az ékszerekhez, vagy ezeket a kliensnek kell hoznia? Arra se tudtunk rájönni, hogy vajon ki lehet a célközönsége ezeknek az ékszereknek? Egy anyuka hordaná-e babájának haját és saját anyatejét nemesacélba kiöntve, vagy éppen a babának készülnek a „fülik”? Ezeken készültünk ki a héten.