Szerintetek rendben van, ha egy celeb a gyerekével haknizik? Szerintünk nem. Ezen a héten Berki Mazsi és Tóth Gabi verték ki nálunk a biztosítékot, átbeszéltük a podcastben. De szóba kerültek a teraszozás első tanulságai is, helyek, ahol a dupla presszó két presszó árába kerül, és beszélgettünk a hirdetések idegesítő szófordulatairól is.

Ezen a héten megint szóba jöttek a gyerekeikkel haknizó celebek. A büntetőfékező férjét vérszemesen védő Berki Mazsi a Maldív-szigetekről posztolt arról, hogy várandós. A tökéletes, türkiz strandos kép alatt félelmetesen maníros szöveg található. Ajánljuk mindenkinek, aki idegeskedni szeretne. Na de ezt csak Tóth Gabi tudta felülmúlni. Gabi a Kaleta-ügy után jelentette be, hogy soha többet nem posztol majd a kislányáról, és minden képet le is törölt visszamenőlegesen. Fogadalma azonban eddig tartott, ezen a héten ugyanis a Nők Lapja borítóján szerepel gyerekével. Az indoklás: 

annyira sok rajongója szerette volna látni a gyerekét, hogy ezúttal nem bírta megállni.

A fotó természetesen nem csupán a címlapra, hanem Gabi 453 ezer követős Instagramjára is kikerült. Mi értetlenül állunk az eset előtt, hiszen babával haknizni akkor is kellemetlen és aggályos, ha „nagyon sok szeretet árad” a gyerek felé a rajongóktól.

Megtörtént a nyitás, mindenki volt „teraszozni”,

és nekünk is egy ilyen hétvégi borozás alkalmával tűnt fel egy belvárosi étterem félelmetesen maníros étlapja, amin így szerepel a borkínálat: Tiffán Zsolti Portugieser, Kiss Gabi Rouge Villány, Bukolyi Marci Pinot, Gere Andi Villány stb. Ez az étlap nyeri a modorossági versenyt. Ennek kapcsán jutott eszünkbe, mennyire kellemetlenül bennfentes, amikor embereket úgy becézünk, hogy Buci, Pici, Hasi… Baráti körökben pedig mindig megvannak az Ákik, Zsombik, Cabik, Muntik, Kis szendzsók stb. Az is előfordulhat, hogy minket csak azért zavar az ilyesmi, mert minket nem becéztek sose, hiszen két ilyen alaknak nincsenek barátai.

Brutálisan fel tudjuk magunkat idegesíteni a tipikus hirdetések szakzsargonjain is.

A héten kaptunk egy gyönyörű lakáshirdetést, amiben a tulajdonos a lakás szemszögéből írja a szöveget egyes szám első személyben.

Keresem az igazit, és tudom, hogy te is erre vágysz! Leszel az új tökéletes tulajom?

Hangulatos fürdőszobámban a hideg estéken kényelmes kádban vehetsz meleg fürdőt.

A hideg futkos ettől a hátunkon. De az is jellemző, amikor valaki telefont hirdet, és azt írja,

csak használati karcok találhatók rajta,

és még hozzá is teszi,

csak komoly érdeklődők keressenek.

Miért, hogyan lehet komolyan érdeklődni, hiszen az érdeklődés már műfajilag sem lehet komoly. Autóhirdetéseknél a „pöcc röff indul” és az „elvisz A-ból B-be” a kedvencünk. Ezen a héten Márkó Instagramján találtok egy posztot tipikus hirdetésszövegekkel, oda várjuk a legjobbakat, amikkel ti találkoztatok!

 

A horoszkóp még mindig töretlenül népszerű. Ezek azok az emberek, akik mélyen a szemedbe nézve próbálják belőni, hogy mi a csillagjegyed, és azonnal ítéletet hoznak feletted.

Ahaaa, szóval skorpió vagy! Ez mindent megmagyaráz

– mondják az ilyen ismerőseink. Na meg vannak azok, akik előre kitalálják, hogy milyen csillagjegyű emberrel nem randiznának sose. Ők azok, akik előre tudják, hogy mire számítsanak tőled, amint megtudják, hogy mikor születtél. De mi van azokkal, akik mondjuk császármetszéssel jöttek a világra? Ha 15 perccel később emelik ki, akkor már más a csillagjegye, és más lesz a személyisége?

Na e zeken idegeskedtünk tehát ezen a héten. Ne felejtsétek, a Márkó és Barna Síkideg jövő héten újra jelentkezik magasfeszültségű podcasttel.