Jövő héten Budapesten is eltemetik Gábor Zsazsát

2021.07.10. 12:22

Frédéric von Anhalt herceg, Gábor Zsazsa özvegye a Nemzeti Örökség Intézetével és a Magyar Hollywood Tanáccsal együttműködve a világhíres színésznő végakaratát teljesítve örök nyugalomra helyezi a díva hamvait szülőföldjén – derül ki az MTI-ben megjelent közleményből.

Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke elmondta, hogy a herceg többéves próbálkozása most valósulhat meg, és sor kerülhet a 2016. december 18-án elhunyt, budapesti születésű világsztár hamvainak ünnepélyes elhelyezésére Budapesten.

A Golden Globe-díjas magyar színésznőt, szépségkirálynőt, modellt, üzletasszonyt a világ első és máig legnagyobb celebének tartják. Egyike azon kevés magyar hírességnek, aki csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán. 70 hollywoodi filmben szerepelt. Az ünnepélyes ceremóniára a jövő hét elején kerül sor.

Gábor Zsazsa hamvainak egy részét Los Angelesben temették el, a fennmaradó részt hozza az amerikai–német özvegy Budapestre. Frédéric von Anhalt – aki a díva kilencedik férje volt, de évtizedeket töltöttek együtt – az urnáról korábban azt mondta, egy bankszéfben áll, de hogy melyik városban, azt nem árulja el.