Miért változunk kreténné, ahogy a pulthoz érünk?

1108x623-2
2021.07.17. 13:16
A közúti idegeskedés pápája, a boltban lassan haladók főellensége és az arcizmok megregulázója – Lovász László műsorvezető volt a Márkó és Barna Síkideg legújabb epizódjának vendége. A Retro rádió Bochkor c. műsorának házigazdájával beszélgettünk köpködésről, kéretlen influenszer-tanácsokról és arról is, mennyire felidegesít, ha valaki számon kéri rajtunk, ha nem mosolygunk.

Az emberek arcából, öltözékéből azonnal lehet látni, hogy vezet az illető – legalábbis Lovász László szerint. Van például az a karakter, aki rendre beszorul a kereszteződésbe, az ilyen ember V-nyakú fehér felsőt hord, rövidre van borotválva a haja, és persze általában fehér Skodát vezet. Lovász a forgalomban idegeskedés koronázatlan királya, de ennek a résznek a végére felkerült rá a fejdísz.

Így idegeskedik Lovász a volánnál: 

 

Lovász és Márkó mindketten utálják a motorosokat is,

Barna pedig persze motorozik, ezért megegyeztünk, hogy biztosan gyűlölködtünk már egymásra az utakon. Ha már közlekedési etikett, Márkó elmesélt egy történetet, amikor éppen egy buszmegállóban olvasva, a csukódó troli ajtajából valaki leköpte. Lovásznak a köpködésről is megvan a véleménye, és ezekben a napokban attól volt síkideg, hogy miért köpködnek összevissza a focisták a pályán. Azt mondjuk meg tudja érteni, aki játék előtt köp egyet, hogy a „sportnyálnak” csináljon helyet a szájában.

Lovászt az idegesíti fel a legjobban, hogy miért válik minden ember hirtelen szerencsétlenné, ahogy a sorban odaér a pulthoz.

Bankban, benzinkúton, postán stb. Ilyenkor persze senki se találja a pénztárcáját, áfás számlát fog kérni és még kettőt a csokis fánkból. Ilyenkor mindenki elfelejti hogyan kell feltenni a kávés pohárra a műanyag tetőt. Lovász legszívesebben megmutatná az egész sornak, hogy ő tíz másodperc alatt végezni tud. Ennek feltétele előre elővenni a bankkártyát, kiszámolni a készpénzt. Idegesek vagyunk azoktól a vásárlóktól is, akik agresszíven helyezik le az elválasztót a bevásárlószalagra, nehogy véletlenül átkerüljön hozzájuk az egyik joghurtunk.

Márkó azon húzza fel magát, amikor influenszerek fotókra írnak motivációs szövegeket, tele helyesírási hibákkal.

Ha már ők azok, akiktől életmód vezetési tanácsokat kellene elfogadnunk, legalább legyenek képesek helyesen leírni az adott intelmet. Lovász azt mesélte, ő rendszerint olyan oldalakat lát, amik nőknek adnak párkapcsolati tanácsokat. De megvan ennek a férfiaknak szóló műfaja is, amik általában a gyúrásról, a sikerről szólnak. Nem szabad bedőlni ezeknek az önjelölt internetes pszichológusoknak. Márkó ezen a héten az ilyen online coachokról csinált videót az instagramján.

Mindhármunkon számon szokták kérni, ha nem mosolygunk.

 Kommentekben, ismerősöktől, barátoktól, rendszeresen megkapjuk, hogy „mi a baj?”. Legyen megengedve mindenkinek, hogy ha akar mosolyogjon, ha nem akar, ne mosolyogjon. Lovász szerint egyedül az öregedés miatt fontos, hogy az ember ne ráncolja az arcát, mivel hosszútávon megbulldogosodik a fej, a száj pedig lekonyul. Mint Harrach Péternek. Úgyhogy teljen mosolyogva a nyár, mi pedig ezzel az epizóddal elköszönünk. Egy rövid nyári szünetre megy a Márkó és Barna Síkideg, de addig se felejtsétek el nekünk megírni, hogy ti mitől vagytok síkidegek. Szeptemberben találkozunk!  • Tippek
  • Bankszámla