A Kobuciban tartja finoman brutális gúnydalának premierjét Sziámi

Andfriends foto1
2021.09.06. 13:08 Módosítva: 2021.09.07. 11:35
Szeptember 9-én, csütörtökön a Kobuci kertben egy igazi „táncolós-tombolós-ütős” AndFriends-re számít Müller Péter Sziámi.

Az AndFriends előtt az újvidéki Bongornak kínálnak fellépési lehetőséget Sziámiék. A magát alapvetően költőként definiáló összművész, aki olyan nyelvi tréfáktól sem riad vissza, mint például „a türelem rozsdát terem” elmondta azt is, hogy az URH, Kontroll, Sziámi bestof meg az ismert AndFriends slágerek mellett a készülő új lemezükről is elhangzik két új szám. Az egyik az Elmehecc-tea, ami reményei szerint az olyan a Sziámi-örökzölddé válhat, mint az Apokalipszis vagy az Előrelátó csecsemő.

A másik új dalukról a Melyik oldalra állsz? című, szintén Kirschner Péter–Sziámi szerzeményről úgy gondolja, hogy az Ennyi! és a Besúgók és provokátorok című kádárkori cenzorsápasztó számok világát idézi. Műfajilag leginkább „finoman brutális gúnydalként” határozná meg:

Ettél a tenyerükből? Vettél a kenyerükből? Most már az övék vagy egészen, Egészen mindegy, hogy melyiknek dalolsz, vonakodva, vagy serényen.

Tehát mindenki döntse el, kivel, mivel alkuszik meg, és miért. A szerző mindenesetre a Szerelmes Párt(ot) javasolja. Egyelőre Ennyi, a többit majd eljátsszák csütörtökön.

(Borítókép: Pandur-Balogh Norber)