Az igazi Vasember és Elon Musk robotikusa is itt lesz a Millenárison

GettyImages-1182240110
2021.09.08. 15:54
Személyesen látogatnak el a héten zajló Brain Bar jövőfesztiválra.

Az idei Brain Bar jövőfesztivál kifejezetten azokat a kulturális értékeket és technológiai megoldásokat állítja fókuszba, amelyek a globális hangzavarban is biztosítják a tartalmas életet, az értelmes munkát és a jó minőségű emberi kapcsolatokat.

A fesztivál a budapesti Millenáris Parkban lesz, programjáról már olvashattak az Indexen, ám a szervezők a holnap kezdődő esemény kapujában is szolgáltak új hírekkel. A fesztiválon az eddig meghirdetett speakereken kívül személyesen is részt vesz

  • Elon Musk szupercégének robotikusa, Damian Bugonowicz,
  • a mesterséges intelligencia szakértője, Erik J. Larson,
  • a valódi Vasember, Richard Browning.

Vajon kik állnak a gépeket építő robotok mögött? A robotikáról mesél majd a Tesla egyik kulcsembere, a gépek doktora, Damian Bugonowicz, valamint a terület sztárkutatója, Erik J. Larson, aki előadásában felvázolja az autóipar jövőjét, és azt is elárulja a Brain Bar résztvevőinek, hogy szerinte miért nincs esélye a mesterséges intelligenciának a Homo sapiensszel szemben.

Richard Browning brit feltaláló, a repülés új korszakának szupersztárjára. A Gravity alapítójának nevéhez fűződik az egyedülálló rakétahátizsák, amellyel bárki szuperhőssé válhat. A jövő most bárki számára kézzelfoghatóvá – és kipróbálhatóvá – válik az idei fesztiválon.

Yaël Eisenstat, a Facebook korábbi globális választási vezetője, egykori CIA-tiszt és Joe Biden nemzetbiztonsági tanácsadója, Gladden Pappin, Mark Zuckerberg főtanácsadója, valamint Alan Rusbridger rebellis professzor, brit újságíró beszélget majd a szólásszabadság és a techcégek kapcsolatáról. Most megtudhatjuk, mi fenyegeti leginkább a szólásszabadságot és hogy vajon kik állhatnak a közösségi média cenzúrázása mögött.

(Borítókép: Richard Browning. Fotó: Gareth Fuller / PA Images / Getty Images)