Többször is megerőszakolták tinédzserkorában Alanis Morissette-et

2021.09.13. 17:28
Tizenöt éves korában megerőszakolták a kanadai világsztárt, Alanis Morissette-et. Mindez a róla szóló HBO-dokumentumfilmből derül ki, amelyet a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál hétfői programjában látott először a közönség.

A kanadai sztár arról is beszél a róla készült, Jagged című dokumentumfilmben, hogy tinédzser korában többször megerőszakolták. Ő maga is felnőtt fejjel jött rá, hogy szexuális bűncselekménynek esett áldozatul – adta hírül az NME hírportál.

Több év terápia után ismerte fel, hogy kamaszként igenis bűncselekményt követtek el ellene. Sokáig úgy gondolta, hogy annak idején ő is beleegyezett az aktusokba, amíg el nem jutott a felismerésig: 

Tizenöt éves gyerek voltam. Semmi ilyesmibe nem egyezhettem bele. Ma már pedofíliának és nemi erőszaknak ítélem meg, amit velem tettek

– mondta el a Washington Postnak adott interjújában.

Az énekesnő nem azonosította név szerint azokat, akik tizenöt éves korában abuzálták.

Sokakban felmerülhet – mondja –, miért vár valaki harminc évet egy ilyen bejelentéssel. Majd kemény választ ad azoknak, akikben ez felmerül:

Azért, mert nem is várt harminc évet. A nők nem várnak azzal, hogy beszéljenek az őket ért abúzusról, csak jelenlegi kultúránk egyik szomorú jellemzője, hogy senki nem hallja meg, amikor erről beszél valaki.