Ecc-pecc, és máris magyar vígjátékfilmet nézhetünk a Dunán

2021.09.21. 16:34
Év elején forgatták az Ecc-pecc című televíziós produkciót a Thália Színházban, amit októberben vetítenek a Duna Televízión.

Többek között Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Csőre Gábor, Szabó Erika, Gubás Gabi, Ember Márk és nagy Viktor szereplésével forgattak filmet a Thália Színházban Ecc-Pecc címmel. Az alapot Medveczky Balázs Ecc-pecc kimehetsz című színdarabja adta. Az eredetileg kamaradarabra írt történet egy büfében, illetve igazgatói irodában játszódik, ezt dolgozta át Medveczky Balázs és Sólyom Tamás forgatókönyvre, illetve a film rendezője Madarász István.

A történet röviden arról szól, hogy Bálint, a színház Járai díjas főrendezője úgy tudja, ő lesz a leköszönő színházigazgató utódja. A színház tulajdonosa, Szalai azonban egy régebbi, de teljesen más területről érkező, színházi tapasztalatokkal nem rendelkező emberét, Hamar Imrét kéri fel igazgatónak. Bálint épp a nagyszabású Rómeó és Júlia bemutatóra készül színészeivel, amikor a próbát Imre félbeszakítja, hogy bemutatkozzon és vázolja az új helyzetet.

A Thália Színházban vettük fel a film jeleneteit. A színház tapinthatósága, illata ezért szerintem jelen lesz a vásznon. Alapvetően egy valódi próbafolyamat néhol egy picit máshogy zajlik, mint ebben a filmben, ugyanakkor azt a keresgélést, és azt gondolom, hogy a színészeknek azt a fajta esetlenségét, olykor szélsőségességét – amit mi is megélünk egy-egy próbafolyamatban – látni fogja a néző.

– mondta Szabó Erika, aki a filmben Évát, a fiatal, ambiciózus színésznőt játssza.

Pindroch Csaba szerint olyan darabot vittek filmre, ami színház a színházban. Madarász Istivel most dolgozott először együtt, viszont a friss tapasztalattal a háta mögött úgy gondolja, kellemes ember, aki partnernek tekinti a színészt, így kifejezetten szeretett vele dolgozni. Szervét Tibor a történet Hamar Imréje. Ő alakítja az új vezetőt, aki teljesen más vezetési elvek mentén képzeli el a színház jövőjét.

A Csak színház és más semmiben, amit a Tháliában forgattunk, igazgatót játszottam négy évig. Most itt ez a tévéjáték, ahol ismét igazgatót játszom ebben a színházban – mágikus. Azon kívül játszottam a Parkoló című filmben egy Imre nevű gonosz embert, aki tönkre akart tenni egy másikat, most egy Imre nevű gonosz embert játszom, aki tönkre akar tenni egy másikat. Ezek varázslatos dolgok. Igazából nem futnak ki sehova e a gondolatok, csak eszembe jutnak.

– mesélte a forgatáson a színész.

A produkció operatőre Szőke Dániel, vágója Mezei Áron, zeneszerzője Parádi Gergely. A film producere Kálomista Gábor, a line producer Vass Alexandra.

Az Ecc-pecc először Október 9-én 19:30-tól kerül adásba a Duna Televízió műsorán.