Lócitromka és Batyubetyár sírva bánja, hogy becuccozott

2021.10.13. 19:59
Szerdánként este nyolctól látható Lakatos Márk és az Index új beszélgetős és gasztroműsora. A bemutatkozó részben szerepelnek báránybordák, újrahasznosított krumplik, valamint három exdroghasználó: Lakatos Márk, Dietz Gusztáv, Nagy Zsolt, továbbá egy hivatásos világszerelő – Molnár noÁr Áron. Főszerepben a függőség.

Lakatos Márk stylist és médiapolihisztor új online formátuma – a Konyhanyelv – szerdánként jelentkezik az Indexen.

Fontos, provokatív, társadalmilag is érvényes, pikáns, sikamlós, tehát bármilyen értelemben izgalmas témákat vitatunk meg konyhanyelven, azaz a saját tudásunk, ismereteink alapján, terített asztal mellett

foglalja össze a műsor lényegét Lakatos Márk.

A bemutatkozó epizódban két színésszel – Nagy Zsolttal és Molnár Áronnal –, valamint egy visszavonult ketrecharcossal, Dietz Gusztávval beszélget a magyar divatvilág Jamie Oliverje. 

A menüt maga állítja össze, de minden résztvevő küld egy speciális hozzávalót, amelyet használnia kell. Márk designhegesztő szemüvege persze nem lesz párás az izgalom miatt, játszi könnyedséggel harmonizálja saját receptjével a fűszeres meglepetéseket. Meg is mutatja, hogyan készíti a főételt, majd a vendégek érkeztével kezdetét veszi a sztorizás, beszélgetés, egy idő múlva a vita. 

Kattintson, és nézze meg a beszélgetést! A vacsora során többek között kiderül:

  • Mit szippantott Nagy Zsolt kokain helyett a Zuhanórepülés című film főszereplőjeként, és hogyan beszéli meg nagyfiával az alkoholfüggőségét.
  • Dietz Gusztáv egy füves Duna-parti este emlékével indít, amikor az intézkedő rendőr sem bánta, hogy ráfüstölt bánatára. Megtudjuk, hogyan reagált a sportoló több halálközeli élményre.
  • Molnár Áron sztorijában szerepel a varázsgomba, egy alternatív szórakozóhely, valamint a gimis ártatlanság. És aztán nagyon összerúgják a port. De mit is gépészkedik világmegváltó tervekkel noÁr?
  • Lakatos Márk madridi drag queen korszakából idéz fel egy jelenetet, amelyben megjelenik egy tízcentis tűsarkú, valamint Pedro Almodóvar. Nagy vitát vált ki, amikor Márk megkérdőjelezi, hogy a Toxikoma című film elrettenti-e a fiatalokat a droghasználattól.

Aki arra is kíváncsi, min ugrott össze Nagy Zsolt és Molnár Áron, valamint milyen mesét írt vacsora után a négy jóllakott szereplő Lócitromka és Batyubetyár kalandjaiból, kattintson és nézze meg!

Minden szerdán este új epizóddal jelentkezik a Konyhanyelv, benne provokatív, érvényes és pikáns témákkal. Tartson velünk jövő héten is a terített asztal mellett!