Megérkezett a magyar Mátrix, és zseniális lett

2021.12.22. 07:45
A Palóc Videotéka legújabb videójával csak egy gond van, hogy túl rövid.

A Palóc Videotéka mindegyik tartalma egy kincs a magyar YouTube-on. A csatorna mögött álló két balassagyarmati fiú, Cseh Lóránt és Kovács Domokos saját szórakozására forgat remek kisfilmeket (így szerencsére a miénkre is), amelyek mögött kivétel nélkül rengeteg ötlet, belefektetett idő, gondolkodás, humor és társadalomkritika található.

Legújabb videójuk a Mátrix feldolgozása, magyarosítása lett. A negyedórás kisfilm – mert ezt a minőséget nehezen lehet szimpla videónak titulálni – egyetlen problémája, hogy lehetne hosszabb.

A történet egy vloggerről szól, aki rendszeresen gyártja felszínes tartalmait, míg egy nap rádöbben arra, hogy amiben él, az nem a való világ. Az élet, amit eddig ismert, nonstop bulizásból, szponzortartalmak gyártásából állt, télen nem találkozott a kopár fák látványával és a szürkeséggel, maximum a tökéletes havas táj képével síelés közben. De a valóság más, ahogy azt a Morpheus-szerű rejtélyes idegen feltárja előtte. Koszos utcák, betegségek, kócos haj és narancsbőrös fenék. Dolgok, amelyeket főhősünk szeme elől eddig eltakart a közösségi média világának tökéletes, ám hamis leple.

– A narancs, az egy gyümölcs, mi köze a fenékhez?

– A világ elhitette veled, hogy csak tökéletes fenék létezik. De a valóság más.

A srácoknak sikerült megint egy szórakoztató, ámde mély mondanivalóval bíró kisfilmet forgatniuk, amely technikailag is profi, és Black Mirror-szerűen mutat görbe tükröt a nézőknek.

A Palóc Videotéka csatornáján olyan csemegéket találhatunk, mint az élethű GTA vagy a Maszkellenes Liga című videójuk, ami még mindig fájóan aktuális, cserébe nagyon vicces. Érdemes körülnézni a magyar YouTube egyik legérdekesebb csatornáján.