Tamási Áron életműve előtt tisztelegnek határon innen és túl

DMOHA20220111001
2022.01.11. 18:19

Tamási Áron-emlékévet indít a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága. A 125 éve született székely-magyar író életműve köré szerveződő események január 22-én Marosvásárhelyen, a magyar kultúra napja alkalmából indulnak – tudósított az MTI.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt mondta: Tamási Áron neve hívószó az összmagyarság számára.

Az emlékévvel szeretnék újra bemutatni az írót, életművét, műveit közelebb hozni a fiatalokhoz. Hozzáfűzte: Tamási Áron munkássága a magyar kultúra elidegeníthetetlen része, szervesen hozzátartozik a magyar identitáshoz.

Az emlékév fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A rendezvények lebonyolítója a Magyarság Háza. A Tamási Áron-emlékév projektvezetője, A. Szabó Magda projektvezető jelezte: Magyarországon, a Kárpát-medencében és a diaszpórában egyaránt lesznek események, köztük színházi előadások, kiállítások, irodalmi estek, próza- és esszéíró verseny, novellapályázat és illusztrációs pályázat. Tamási Áron születésnapján, szeptember 20-án Farkaslakán rendeznek emlékünnepséget.

(borítókép: Potápi Árpád János, Csibi Krisztina és A. Szabó Magda projektvezető (j) a Tamási Áron-emlékévről tartott sajtótájékoztatón a D50 Kulturális Központban 2022. január 11-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)