Kelemen Barnabás ötször lép fel idén az amsterdami Concertgebouw-ban

2022.02.07. 14:27

Kelemen Barnabás Kossuth-, Bartók–Pásztory-, Prima díjas hegedűművész és a Fesztivál Akadémia Budapest egyik alapítója 2022-ben több alkalommal is meghívást kapott a világ legismertebb és legfontosabb klasszikus zenei koncerttermeibe.

Február 7-én a londoni Wigmore Hallban hallhatja a közönség Ashley Wass partnereként, valamint márciusban, szeptemberben és decemberben az amszterdami Concertgebouw-ban több koncerten a Holland Kamarazenekar élén, Fischer Ivánnal és a Concertgebouw Zenekarral, valamint Nicolas Altstaedt csellóművész és Alexander Lonquich zongoraművész oldalán.

A londoni Wigmore Hall és az amsterdami Concertgebouw Európa talán két legismertebb koncertterme, amelyekben Kelemen Barnabás, a tavaly már harmadszor Gramophone-díjjal kitüntetett hegedűművész játékát hallhatja a közönség különböző formációkban és partnerekkel. A Wigmore Hallban Nicolas Altstaedt csellóművész betegsége miatt 2022. február 7-én Bartók Szólószonátájával és Brahms d-moll szonátájával Ashley Wass, a Menuhin School igazgatójának oldalán lép fel. 

Márciusban a körülbelül háromezer fős Concertgebouw nagytermében a hegedűművész kétszer is színpadra lép a Holland Kamarazenekar élén. Szeptemberben pedig Fischer Ivánnal adják elő ugyanitt Bartók Béla I. hegedűversenyét a világ legjobb zenekarának titulált Concertgebouw Zenekarral két alkalommal, majd decemberben Nicolas Altstaedt csellóművész és Alexander Longuich zongoraművész partnereként Kodály duóját és Dvořák Dumky trióját adják elő. London után február 9-én a Zeneakadémia Nagytermében az Anima Musicae zenekarral közösen lép színpadra Kelemen. Majd február 20-án a Pesti Vigadóban találkozhat vele a közönség, ahol a Concerto Budapest szólistájaként a Magyar Kincsek sorozatban lép fel.