Oscar-buli helyett ukrán civileket támogat a WME

2022.03.10. 11:43 Módosítva: 2022.03.10. 11:49
A William Morris Endeavor ügynökség lemond az általuk szervezett Oscar-buliról, hogy egy jelentősebb összeggel támogathassa az ukrán embereket.

Harmadik hetébe lépett az ukrán-orosz háború. A Deadline értesülései szerint a William Morris Endeavor ügynökség (WME) idén nem rendezi meg nagyszabású Oscar-partiját, helyette 1 millió dollárt adományoz az UNICEF-nek, hogy támogassa a háború miatt Ukrajnából kitelepített családokat.

Az ügynökség ettől függetlenül rendezhet kisebb vacsorákat jelöltjeik számára, de a jelentős anyagi befektetést igénylő bulit úgy érzik, hogy a jelenlegi történések fényében nem szeretnék megtartani.

A WME idei Oscar-jelöltjei között van többek között Kenneth Branagh, a Belfast című film rendezője, Kristen Stewart, a Spencer főszereplője, Javier Bardem, akit Az élet Ricardóéknál című film főszerepéért jelöltek a díjra, de ugyanebben a kategóriában Denzel Washington is a jelöltek között van a Macbeth tragédiája című filmben játszott alakításával.

A WME elnöke, Lloyd Braun a következő sorokkal tájékoztatta az ügynökség dolgozóit és képviseltjeit a döntésről:

Mint oly sokan közületek, én is döbbenten követtem Oroszország ukrajnai invázióját. Miközben a szívszorító történeteket és képeket figyeltem, azon gondolkodtam, hogyan tudnánk a célratörően támogatni őket. Vezetői csapatunk a tehetségkutató és a mozgóképes csoportjainkkal együttműködve úgy döntött, hogy idén egy nagyszabású Oscar-rendezvény helyett 1 millió dollárt adományoz az UNICEF-nek.

Ezzel az adománnyal az ukrajnai háború által érintett családokat, valamint a konfliktusok által érintett és kitelepített gyermekeket szeretnénk támogatni.

Az idei Oscar-díjátadó gála magyar idő szerint 2022. március 28-án lesz, a hajnali órákban.