Baleset a Vígszínházban: kórházba szállították Wunderlich Józsefet

20200905 gordoneszter 7500
2022.03.21. 14:44

Vasárnap este, március 20-án Wunderlich József a Vígszínházban A padlás című musicalben a Rádiós szerepét alakította, amikor balesetet szenvedett. Egy néző beszámolója szerint, amely a szerkesztőségünkhöz is eljutott, a díszletben szereplő létráról esett le. Az előadás leállt, a színész pedig mozdulatlanul feküdt a színpadon. Ekkor a nézőket megkérdezték, van-e köztük orvos. Wunderlich mindeközben továbbra is mozdulatlanul feküdt, a beszámoló szerint mintha a kezét megmozdította volna. A színpadról végül hordággyal vitték le. 

Wunderlich József éppen a vasárnap esti előadás előtt osztott meg Instagramon egy 24 órán belül eltűnő történetet, amelyben a következő sorokat írta: „Antennák fölszerelve, tetőn minden rendben,

létra ellenőrizve, indulhat az esti is!”

Kerestük a Vígszínház sajtóosztályát, akik megerősítették a hírt, illetve a következő információkat közölték:

Wunderlich József az előadás vége felé egy pillanatnyi rosszullét következtében a díszletbe épített létráról leesett. Az előadás félbeszakadt, a művészt kórházba szállítás után megvizsgálták, de szerencsére az esés következtében nem sérült meg, így még az éjszaka folyamán hazament. Jelenleg otthon pihen. A Bella Figura március 21-i előadásában Éric szerepében Brasch Bence lép színpadra. A munkavédelmi vizsgálat folyamatban van, melynek eddigi eredménye alapján az esetet a művész rosszulléte okozhatta. Az előadás jogilag lejátszottnak minősül, a helyzetre való tekintettel az érintett nézőknek a Vígszínház felajánlja, hogy A padlást az évad végéig bármelyik meghirdetett időpontban 1000 Ft-os regisztrációs jeggyel megtekinthetik. Amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, kérjük keressék fel a Szervezési Iroda munkatársait.

Wunderlich József 2015 óta játssza a Rádiós szerepét A padlásban. A létra dramaturgiailag fontos része a díszletnek.

A színész következő előadása A nagy Gatsby című darab március 23-án, amelyben a címszerepet játssza, amennyiben az állapota engedi.

Nem ez az első eset, hogy a színészt előadás közben érte baleset. 2018-ban A Pál utcai fiúk egyik előadásán egy farakáson énekelt, amely egyszer csak beszakadt alatta. Akkor azonban sérülései nem lehettek olyan súlyosak, mert szinte azonnal felállt, és folytatta a darabot, amit a közönség üdvrivalgással fogadott. Viszont a soron következő előadás már elmaradt.

(Borítókép: Wunderlich József a Vígszínházban A padlás című musicalben. Fotó: Vígszínház – Gordon Eszter)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport