Folytatódik a YouTube-on népszerű animációs filmsorozat

Kuflik es az Akarmi S03EP13.png
2022.04.09. 15:16
Időutazás, „árnyékfurcsulás”, vadonatúj évszak és egy titokzatos vándor bolygatja fel kedvenceink életét a Kuflik sorozat harmadik évadjában.

A kuflik és az Akármi sorozata KEDD YouTube-csatornáján fut, a tizenhárom epizódból álló harmadik évad pedig nemcsak a gyerekek, de a kamaszok és a szülők számára is szórakoztató lehet.

Ebben az évadban „Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világ körüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben” – derült ki a sorozat sajtóközleményéből.

Új szereplők is feltűnnek a képernyőn: „a titokzatos Mamóka, az ormányos Flömd, aki „szökdelős-elkapdosósozni” is tud, és a csavargó Vándorkaktusz, aki „messzi földről érkezik az elhagyatott rétre”.

Több rész a több poénért

Az évad két bónuszepizóddal bővült, ezeket a sorozat moziváltozatában nem láthatta a közönség. 

A sorozat erőssége a vizuális poénok mellett a rengeteg mókás hanghatásban rejlik.

Jurik Kristóf rendező szerint

a kuflik hangzásvilága egy hatalmas játszótér. A figurák gyakran teljesen más hangon szólalnak meg, mint amire a megjelenésük alapján számítanánk: az ormányos Flömd például egy nagy elefánt, aki vékony orrhangon beszél.

A sorozat egyik epizódjában egy humoros rapdal is felcsendül a mesélő Scherer Péter színművész előadásában. 

A Kuflik sorozat 3. évadában – csakúgy, mint a mozifilmben – a szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján szólalnak meg, a hangzásvilág pedig Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző Oscar-jelölt M. Tóth Géza, a rendező a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyveket szerző Dániel András írta.

(Borítókép: KEDD Stúdió)