20 éves lett, hetven zenész köszönti fel

spinoza portal2
2022.04.27. 13:39
Idén 20 éves az ország egyik első magánszínháza, a Spinoza Színház. Jubileumi programjainak részeként az Erzsébetvárosi Önkormányzattal és a Mazsihisszel közösen ingyenes utcai örömzene-koncertsorozatot indít.

Születésnapokon általában az ünnepeltet szokás megajándékozni, a Spinoza Színház mégis úgy döntött, fennállásának 20. évfordulójára most ő lepi meg a nézőit.

Május 5-étől szeptember 8-áig minden csütörtökön, délután 4 és 5 óra között a zsidó világzene hazai sztárjai lépnek fel a Carl Lutz-emlékműnél, a Dob utcában. Az ingyenes koncerteket a Spinoza Színház születésnapi ajándékként kínálja a környékbelieknek és minden budapesti lakosnak. A sorozat Erzsébetváros sokszínűségét és kulturális jellegét kívánja erősíteni.

A húsz héten át tartó programok több mint hetven zenész és énekes közreműködésével valósulnak meg. Fellép többek között: Jávori Ferenc Fegya, Dunai Tamás, Szinetár Dóra, Gerendás Péter, Nógrádi Gergely, Klein Judit, a Sabbathsong Klezmer Band, Fellegi Balázs, Darvas Kristóf és még sokan mások. A koncerteken klezmermuzsikák, vidám zsidó dallamok hangzanak el, de nem hiányoznak az örökzöldek, a film- és musicalslágerek sem.

Az első koncertre május 5-én 16 órától vár minden érdeklődőt Szinetár Dóra, Fegya és Dunai Tamás a Carl Lutz-emlékműnél. A programsorozatot Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere és Heisler András, a Mazsihisz elnöke nyitja meg.

A húsz koncert fellépőinek teljes névsora (havi bontásban), illetve minden további információ megtalálható a Spinoza Színház weboldalán.

(Borítókép: A Spinoza Színház épülete. Fotó: Véner Orsolya)  • Tippek
  • Bankszámla