Filmsztárok érkeznek Budapestre nyáron

GettyImages-480269226
2022.05.12. 16:57
Bár a pandémia miatt tolódott a magyar popkulturális fesztivál indulása, két év után végre tényleg megrendezik a Budapest Comic Cont.

A Comic Con rendezvénysorozat hatalmas sikernek örvend az Egyesült Államokban és több európai országban is. Idén végre a magyar közönség is átélheti azt a hatalmas élményt, amit több százezren a világon.

A Budapest Comic Con június 11–12-én lesz a Hungexpón,

és különleges programsorozattal kedveskedik a látogatóknak.

A Comic Conon általában képregényes, filmes-sorozatos és egyéb popkulturális témákban szoktak elődadások lenni, emellett pedig lehetőség van videójátékok tesztelésre, valamint természetesen cosplay- (beöltözős) versenyt is rendeznek. Ez Budapesten sem lesz másképp. A rendezők híres vendégekkel és színvonalas kiállításokkal készülnek.

A meghívottak között ott van John Rhys-Davies, aki A Gyűrűk Ura-filmek ikonikus karakterét, Gimlit játszotta, és a Hegylakó címszerepével elhíresült Christopher Lambert is. Találkozhatunk még a Trónok Harca Joffrey-jával, Jack Gleesonnal

és a Harry Potter-filmsorozat kviddicsjátékosaival, Sean Biggerstaff-fal és Georgina Leonidasszal.

Ezenkívül megjelennek még híres képregényírók és -rajzolók is, köztük a magyar Futaki Attila. A jelmezekbe öltözőknek is kedveznek a rendezők, hiszen több nemzetközileg ismert, sikeres cosplayes ellátogat hazánkba.

De lesz Jedi-akadémia, Marvel-kiállítás, táncelőadások, valamint digitális képregény- és rajzverseny, sőt a Budapest Comic Con külön figyelt arra, hogy családi programok is legyenek a listán.

(Borítókép: John Rhys-Davies a 2015. évi Comic Con közvetítésén a Hard Rock Hotel San Diegóban 2015. július 10-én San Diegóban, Kaliforniában. Fotó: Vivien Killilea / Getty Images / SiriusXM)