A Nagymező utcában találkoznak a határon túli és a vidéki társulatok

2022.05.15. 16:22
Idén a Thália Fesztivál 2022 nevű színházi találkozó egyesíti a Vidéki Színházak Fesztiválját és a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét 2022. június 5. és 11. között.

A fesztivált a csíkszeredai Csíki Játékszín III. Richárdja nyitja a Thália nagyszínpadán. A Télikertben a Szegedi Nemzeti Színház színeiben adja elő Medveczky Balázs Cédric Chapuis: Élet-ritmusra című monodrámáját.

A tatabányai Jászai Mari Színház produkciója Gogol Revizorját hozza el. A marosvásárhelyi Yorick Stúdió Bódi Attila háromszereplős, Lázadni veletek akartam című darabját adja elő. Szintén marosvásárhelyi előadás a Spectrum Színház produkciója, Bogdán Zsolt és Bartis Attila Amikor... című estje.

A Dosztojevszkij mesterművéből készült A Karamazov testvérek című darabot a kaposvári Csiky Gergely Színház adja elő. A Miskolci Nemzeti Színház Hunyady Sándor: Feketeszárú cseresznye című művével érkezik.

Az öldöklés istene Jasmina Rezától a Győri Nemzeti Színházzal, Throton Wilder darabja, A mi kis városunk a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház révén jön el a Tháliába.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Örkény István: Tóték című groteszk drámáját mutatja be. Tolsztoj Anna Karenyináját az Újvidéki Színház hozza el a Tháliába, Mrożek: Emigránsok című színjátékával pedig a Soproni Petőfi Színház mutatkozik be a pesti Nagymező utcában.