Neves művészeket támadott meg egy ősi vírus

2022.06.05. 13:01
L.L. Junior Molnár Piroskával és egy gyerekkórussal énekel a szeretetről.

Molnár Levente operaénekes a következő szöveggel osztotta meg Seress Rezső Szeressük egymást, gyerekek című számának Békedal címet viselő feldolgozását:

Ősi vírus ütötte fel a fejét. Neve a szeretet. Terjeszd, mert hat!

Hiába hagytuk magunk mögött a kampányidőszakot, a dalba fogalmazott életbölcsességek, úgy tűnik, nem korlátozódnak a politika ciklusához, így nem kellett négy évet várni egy újabb dalcsemegére.

Pünkösdvasárnap, azaz június 5-én mutatták be azt a Géczy Dávid rendezte videóklipet, amelyben többek között olyan művészek énekelnek, mint Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő vagy L.L. Junior rapper, előadó-dalszerző, méghozzá Molnár Levente operaénekes hívására, aki összefogásával a megbékélést szeretné hirdeti. A videóban feltűnik Böjte Csaba is.

A Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, Molnár Levente Gyergyóremetén született 1983-ban. Tizennyolc évesen debütált az aradi Nemzeti Színházban, 21 évesen pedig Budapesten, a Magyar Állami Operaházban játszott főszerepeket. Nemzetközi bemutatkozására 2007-ben a Cardiffi Énekversenyen került sor, egy évvel később már a londoni Covent Gardenben énekelt, 2009-től öt éven át pedig a müncheni Bayerische Staatsoper társulatának egyik vezető baritonja volt. Az elmúlt években Berlinben, Bécsben, Bordeaux-ban, Münchenben, Londonban, Tokióban és Madridban is fellépett.

Szívem szerint ukrán és orosz gyerekekkel forgattam volna. Ugyanakkor nem csak a körülöttünk zajló nemzetközi helyzetre szerettem volna reflektálni. A béke általános érvényű igény, minden ember vágya. Ideje, hogy ismét elkövetkezzen az az időszak, amikor az országon belül a lelkekben is béke van, és a legkülönbözőbb nézeteket valló és művészeti ágat, stílust képviselő emberek képesek együttműködni, közösen alkotni. Ezt szerettük volna ábrázolni Seress Rezső üzenetével, a dalbemutatót pedig pünkösdvasárnapra szántuk

– olvasható Molnár Levente nyilatkozata a Magyar Nemzet oldalán.

A dal hangszerelője és zenei vezetője Elek Norbert billentyűs, számos zenei és színházi projekt munkatársa, hangszeres szólistái: Bársony Bálint (furulya), Boros Misi (zongora) és Mága Zoltán (hegedű).

A tizenkilenc énekes és színész szólista: Baricz Gergő, Bodrogi Gyula, Fischl Mónika, Keresztes Ildikó, Kováts Kolos, L.L. Junior, Miklósa Erika, Molnár Levente, Molnár Piroska, Oszvald Marika, Pély Barnabás, Péter Szabó Szilvia, Reviczky Gábor, Szolnoki Péter, Szulák Andrea, Szvorák Katalin, Szakács Szilvia, Vadkerti Imre és Wolf Kati.