Kiállítás Börcsök Enikő emlékére

2022.06.15. 18:46
Börcsök Enikő színművész emlékére nyílik kiállítás, amelynek középpontjába a színpadi színésznőt és az embert állítják. A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja hosszú betegség után, 53 éves korában éppen a születésnapján, 2021. január 28-án hunyt el.

Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja hosszú betegség után, 2021. január 28-án hunyt el. Emlékére kamaratárlat nyílik június 18-án, a Bajor Gizi Színészmúzeumban. 

Szinte megszámlálhatatlan színpadi és filmes szerepben láthatta a közönség, közel három évtizedes karrierje alatt számos kiemelkedő alakítás köthető a nevéhez. Anyaszínháza, a Vígszínház természetesen ápolja emlékét, Facebook-bejegyzésben adtak hírt a kiállításról, amely a színpadi színésznőt és az embert állítja a középpontba.

A Bajor Gizi Színészmúzeum megalapítását Gobbi Hilda kezdeményezte és 1952-re jött létre az intézmény, ami ma az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet nevet viseli. A kiállítóhely anno Bajor Gizi Kossuth-díjas színművész, a Nemzeti Színház örökös tagjának villája volt. A számos tragédiát látott épületben az állandó kiállításoknak hála a magyar színháztörténet kiemelkedő pillanataiba kaphatnak betekintést a látogatók.

Ezekhez az állandó kiállításokhoz csatlakozik most az a tárlat, amellyel Börcsök Enikő élete és munkássága előtt tisztelegnek. A színésznőt fényképek, előadásrészletek, személyes tárgyak és dokumentumok idézik meg.