Szerelmi bánatból nyertes bájitalt kotyvasztott a magyar férfi

2022.06.16. 14:30
Gazdasági tanácsadóként dolgozott a férfi, akinek összetörték a szívét, bánatát pedig likőrkészítésbe fojtotta. Az ebből született Woman Spirit nevű ital most két díjat nyert Angliában egy világversenyen.

Irk Attila keresett gazdasági tanácsadóként dolgozott, aztán jött az életközépi válság, a kiégés, és a házassága is zátonyra futott. Hogy szerelmi bánatáról elterelje a figyelmét, az italkészítés felé fordult, ami mindig is érdekelte. A szakmát kitanulva éjszakákba nyúlóan kísérletezett és alkotott.

Így született meg a nőknek készülő gyógynövényes meggylikőr, a Woman Spirit. Az italkülönlegességet az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a World Liqueur Awards 2022-n két éremmel is díjazták. A szakmai mustrán 

  • A legjobb magyar gyümölcsalapú ital Best Hungarian Fruit-díjat,
  • valamint Design kategóriában az ezüstérmet érdemelte ki.

A díjnyertes ital különlegessége, hogy nem tartalmaz színezéket, intenzív rubinvörös színét a valódi meggy adja, de nincs benne hozzáadott cukor és aroma se. Ízét meggypárlat, gyümölcsök, fűszerek és gyógynövények titkos receptúrája adja. Gazdag illatában ugyanúgy felfedezhető a meggy, ahogy a kellően összetett gyógynövények aromája is. Ízét sejtelmesen édes, pikáns savérzet, krémes felszínű test, áradó, érett meggyaromák jellemzik.

Olyan likőrt szerettem volna létrehozni, ami végre komolyan veszi a nőket, szakítva az édes, színes körömlakk sztereotípiájával – árulta el Irk Attila. Szerinte a férfiakkal ellentétben a nőkre egyébként is kevésbé jellemző a mennyiségi fogyasztás. Ehelyett a nők több érzékszervvel fogyasztanak, sokkal jobban figyelnek az ízekre, az illatokra, a színre, és fontosabb számukra az esztétikum.

Ezért törekedett a Woman Spirit a legmagasabb szint elérésére a dizájnban is. A palack nemcsak szemet gyönyörködtető, de egyedi és különleges is, amellyel a Design kategóriában az ezüstérmet érdemelte ki.

A palack grafikai terve Balla Erika festőművész, grafikus munkája. A palack egy milánói üveggyárban készül, formája és mintája is a nőiességet hangsúlyozza, így könnyen felismerhető akár a vendéglátóhelyek polcain is.