2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Meghalt Lőrincz Gyula

2022.07.26. 09:03
55 évesen váratlanul vasárnap meghalt a kolozsvári képzőművész, Lőrincz Gyula.

Tragikus körülmények között elhunyt Lőrincz Gyula kolozsvári képzőművész, grafikus, a Krónika első művészeti vezetője, melynek arculatát 1999-es indulásakor ő alakította ki.

Lőrincz Gyula családja megerősítette vasárnap bekövetkezett halálának hírét, melyet a Krónika tett közzé. Az 55 éves képzőművész családjával és barátaival a román tengerparton nyaralt, amikor a vízben szívmegállása volt, és a kiérkezett vízi- és rohammentőknek nem sikerült újraéleszteniük. 

„A színekben nem lehet hazudni”

Lőrincz Gyula 1967-ben született Székelyudvarhelyen, tanulmányait a marosvásárhelyi Művészeti Líceumban, majd a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Akadémia grafika szakán végezte.

A kolozsvári Vision Art művészeti vezetője, a KL Gallery fotóművészeti kiállítóhely, a Foto&Model országos havi folyóirat, a Pro Fotografia Alapítvány alapítója.

Grafikusként, képzőművészként számos egyéni és csoportos tárlaton mutatta be alkotásait. „A festészet akkor őszinte, ha kifolyik a kezemből” – vallotta festményeiből tizenkét évvel ezelőtt nyílt kiállításakor Lőrincz Gyula, akit kritikusai már akkor komplex művésznek tartottak.

Számos művészeti programot működtetett, ugyanakkor az elmúlt években a Kolozsvári Magyar Opera díszlettervezőjeként opera- és színházdíszleteket készített Erdélyben és az anyaországban is. 

Számomra az őszinteséget jelentik a festmények, a színekben nem lehet hazudni

– fogalmazott egyszer a képzőművész. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport