Nemátalakított ló és el nem csattant pofon a Kincsem forgatásán

2022.08.19. 16:53
Minden filmforgatás bővelkedik el nem mesélt sztorikkal, egy kis balhé kellett ahhoz, hogy megismerjük a Kincsem legviccesebb és egyben legdrágább tévedését. Herendi Gábor reagált Piroch Gábor érzelmileg túlfűtött visszaemlékezésére.

Piroch Gábor a Hollywoodland című könyvében arról írt, hogy a Kincsem film forgatásán, ahol ő kaszkadőrkoordinátorként dolgozott, állandó volt a feszültség, és volt olyan pont, amikor közel került hozzá, hogy lekeverjen egy pofont a rendező Herendi Gábornak. Az egyik fő feszültségforrást az jelentette, hogy a címszerepet játszó kancán kellett egy kaszkadőrnek végrehajtania egy feladatot, amit nem tudott. Ekkor állítólag benyugtatózták a lovat, ennek következtében az állat bizonyos részei elernyedtek, például egy olyan szerve, amely egyértelmű bizonyítékként szolgált arra, hogy a híres kancát alakító ló igazából egy csődör.

Ha odalépek hozzá, és lekeverek neki egy k*rva nagy pofont, arra élete végéig emlékezni fog, és a kaszkadőr szó hallatán soha többé nem üvöltözik velünk

– írja Piroch a személyes élményeit tartalmazó könyvében.

A könyvről a Telex írt, így került napirendre az el nem csattant pofon és a Kincsem forgatásán történt furcsaságok témája. Herendi Gábor – bár nem akarta kommentálni Piroch múltidézését – állítása szerint annyian hívták fel telefonon a cikk kapcsán, hogy végül Facebook-bejegyzésben saját emlékeivel egészítette ki a történetet.

A rendező szerint – aki elismerte, hogy kiabált a kaszkadőrrel – Piroch a fiatal, csodaszép kanca helyett egy kivénhedt, sebekkel borított kövér csődört vitt a forgatásra, az oldalán egy nagy heggel. Herendi erre kiborult, mire állítása szerint Piroch tehetetlenül széttárta a karját.

Miután a kiborulásomra tehetetlenül széttártad a karodat, kénytelen voltam felvenni a jelenetet, majd milliókért CGI technikával lefogyasztottuk a lovat, kiretusáltuk a sebeket és a szervet, amit ezért a munkáért megérdemeltél volna. Sajnos azért, mert valaki a magasból le mer ugrani egy száguldó teherautóra, még nem jelenti azt, hogy jó kaszkadőrkoordinátor. Ugyanis az egy másik szakma.

A rendező egy, a jelenhez közelebb lévő múltbéli emlék felidézésével zárta sorait.

Andy Vajna búcsúztatóján odajöttél hozzám, és bocsánatot kértél a Kincsemben nyújtott teljesítményedért, ami őszintének tűnt, és ezért kalapot emeltem. Ezek szerint az nem volt őszinte. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Megbocsájtással, Herendi Gábor