Mennyit tud a Targaryenekről? Készüljön fel a Sárkányok házára!

560
2022.08.22. 06:20
Végre látható a Trónok harca spin off sorozata, a Sárkányok háza, ami a Targaryenek múltját mutatja be. Ám mivel a Trónok harca utolsó évada óta évek teltek el, nem árt kicsit felidézni magunkban, amit eddig a Targaryen-házról tudtunk, ehhez pedig a legjobb, ha játékosan teszteljük a tudásunkat. Kvíz.

George R. R. Martin 1996-ban adta ki Trónok harca című regényét, ami A tűz és jég dala című regényciklus első kötete volt. Már akkor sokan felfedezték maguknak a kalandos, sokszor véres és kegyetlen, ám mindig izgalmas és magával ragadó sztorit, mégis 2011-ig kellett várni, hogy az egész világ Martin történetéről beszéljen. Az HBO ugyanis – nagyon bölcsen és okosan – adaptálta a regényfolyamot, amivel aztán a csatorna kimagasló sikereket ért el.

Martin a sorozat első évadának megjelenésével azonos évben adta ki a ciklus eddig megjelent utolsó kötetét, ami azért nevezhető problémának, mert a sorozat gyorsabb tempóban haladt előre, így az HBO-s Trónok harca végén nem az író varrta el a szálakat. A nyolc évados sorozat 2019-ben fejeződött be, ám a rajongók még mindig csak remélik, hogy Martin egyszer kiadja a saját, eredeti befejezését. Szerencsére azonban nem kellett olyan sokáig hiányolnunk a westerosi történeteket, az HBO ugyanis letette a voksát a Sárkányok háza című sorozat mellett, ami a Trónok harca előzménytörténetét dolgozza fel.

A sorozat már nézhető az HBO Max felületén.

Szkeptikusak voltunk, hogy azt a színvonalat, amit a csatorna a Trónok harcával megalapozott, vajon meg tudják-e ugrani, vagy legalább a közelébe érnek-e, de az első rész megtekintése után nem csak megnyugodtunk, hanem egyenesen az először tíz éve tapasztalt lelkesedéssel várjuk a széria következő epizódjait. Szerencsére a sorozat írói között ott van Martin neve is, ez pedig már most érezhető.

Mivel a Sárkányok háza központi szereplői a Targaryenek, így most egy hozzájuk köthető kvízzel készültünk, amit az is ki tud tölteni, aki nem olvasta, de látta a Trónok harca című sorozatot.

Most tesztelheti tudását, mennyit tud a Trónok harca világának egyik leghírhedtebb családjáról.

A játék lezárult.

(Borítókép: HBO)