Mindenről a férfiak önzése tehet

2022.08.25. 13:00
A Centrál Színház egyszer már bemutatta, ám a pandémia miatt csak egyszer tudták játszani a Mary Page Marlowe című előadást. Puskás Tamás most újragondolva állítja színpadra a darabot.

Egy hónap múlva, szeptember 23-án a neves színész Tracy Letts, az Augusztus Oklahomában Pulitzer-díjas szerzőjének új darabját mutatja be a Centrál Színház. A Mary Page Marlowe ősbemutatója 2020. március 8-án volt, de a következő előadást már elvitte a Covid.

Most Puskás Tamás a szerző eredeti szándéka szerint öt címszereplővel rendezi újra az előadást, amely azt kutatja, miért csúszott félre ennek a tehetséges lánynak az élete. És bármily sajnálatos, csak egyetlen válasz adható: a férfiak önzése miatt.

Mary Page Marlowe szerepét a csecsemő és a gyerekszereplő Hőnig Emmán túl négy csodálatos színésznő: Básti Juli, Martinovics Dorina, Földes Eszter és Gombó Viola Lotti alakítják. A férfi szerepekben többek között olyan nagyszerű művészeket láthat a közönség, mint Schmied Zoltán, Fehér Tibor, Magyar Attila és Scherer Péter.

Egy asszony élete. 11 kép, 11 remekbe szabott jelenet, 11 esély arra, hogy megértsük, mi történt vele, és miért? Válás, kollégium, kórház, szerető, ügyvéd, pszichiáter, férfiak, férjek – puzzle, egy élet töredékei. Amikor összeáll a kép, talán megértjük végre, hogy mi miért történt.

2020. március 8-án volt a Centrál Színházban a Mary Page Marlowe ősbemutatója, de a következő előadást már elvitte a Covid. Az eltelt idő azonban megérlelte az elhatározást, hogy most, amikor másodszor is nekifutunk, az író eredeti szándéka szerint adjuk elő a darabot. Ez pedig egyértelmű: Mary Page Marlowe története a női sors példázata. Szeptembertől tehát a címszerepet öten formálják majd meg. A szerző a krimi dramaturgiáját használva azt kutatja, miért csúszott félre ennek a tehetséges lánynak az élete. És bármily sajnálatos, csak egyetlen választ adhatunk: a férfiak önzése miatt

– mondja Puskás Tamás, a darab rendezője.

A darabot Puskás Samu fordította, a jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszlettervező Bagossy Levente, az előadást Puskás Tamás rendezte.