„Hé, paraszt! melyik út megyen itt Budára?” – Itt a Toldi film-előzetese

2022.08.31. 16:12
Megérkezett Jankovics Marcell egész estés Toldi-mozifilmjének teaserelőzetese. A tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkáját október 20-tól vetítik a mozikban.

Mint írtuk, a filmet a Magyar népmesék sorozatot is jegyző Kecskemétfilm száz alkotója készítette több mint három évig. A 2021-ben sorozatként megjelent rajzfilmből most mozifilmváltozatot láthatnak a nézők. 

Marcell elkészítette a képes forgatókönyvet a kiegészítő jelenetekhez, így teljesen az ő szellemében készül az egész estés film a sorozatból

– mesélte az Indexnek Mikulás Ferenc, a stúdió vezetője egy korábbi interjúban.

A film teaserelőzetese a Robbit Creative munkája, amelynek vágási koncepcióját a verbunkos zene ritmusa inspirálta. 

Egy teaser – formájából adódóan – mindig nagyobb kreatív szabadsággal készül, mint egy film végleges előzetese. Az első beharangozó célja az, hogy játékosan, frissen kommunikálja a már ismert költeményt feldolgozó animációs filmet. Visszaadja a könnyedebbik oldalát. Dolgozhattunk a filmben elhangzó zenékkel, így esett a választás erre a népzenére. A ritmusa inspirálta a koncepciót: igazi »legényes vágás«. Ahogy a verbunkos célja régen az volt, hogy toborozzon, úgy ez az előzetes is verbuválni akar, csak éppen mozinézőket

– fogalmazott Boldizsár Péter kreatív producer, a teaser vágója a stúdió közleményében.

A forgatókönyvet írta, a figuraterveket készítette és a filmet rendezte Jankovics Marcell, a társrendező Csákovics Lajos. A producer Mikulás Ferenc, a zeneszerző Selmeczi György, a látványtervező és színdramaturg Maticska Zsolt és Richly Zsolt, a gyártásvezető Vécsy Vera. A Toldi mesélője Széles Tamás.