A Stranger Things színésze nem bánná, ha karaktere meghalna

2022.09.15. 12:10
Már csak egy évad van hátra a Netflix legikonikusabb sorozatából, ahol valószínűleg sok kedvencünket fogjuk megsiratni.

Bár csak a Netflixen futó Stranger Things című sorozat harmadik évadában tűnt fel a Maya Hawke által játszott Robin, karaktere rögtön belopta magát a nézők szívébe. Kettősük a Steve-et alakító Joe Keeryvel kifejezetten jól el lett találva, a baráti páros egyszerre szerethető s kellően mókás.

Ugyan a Stranger Things alkotói, Matt és Ross Duffer vérfürdőt ígértek a Netflix-sorozat negyedik évadának fináléja előtt, az állandó szereplők mind túlélték a legutóbbi természetfeletti támadást Hawkinsban. Egyedül az új évaddal érkezett és egyből a rajongók kedvencévé vált Eddie-t (Joseph Quinn) ölték meg, ami azt jelenti, hogy a Stranger Things közelgő ötödik és egyben utolsó évadában feltehetően számos állandó szereplő kerülhet halálközeli szituációba.

Maya Hawke a Rolling Stone-nak adott interjújában kijelentette, hogy ő kifejezetten örülne, ha karaktere megkapná a hősi halált, hogy méltó módon távozhasson a sorozatból, akárcsak Eddie. Ettől függetlenül nem biztos karaktere tragikus sorsában, ugyanis pontosan ismeri a sorozat íróit:

Imádom, ahogy a Duffer testvérek kötődnek a színészeikhez. Azért írnak olyan gyönyörű dolgokat nekünk, mert beleszeretnek a színészeikbe és a karaktereikbe, és nem akarják megölni őket. Szerintem ez egy gyönyörű tulajdonságuk.

A Duffer testvérek többször is nyilatkozták, hogy nincs ínyükre az állandó szereplők halálának megírása, mert mégiscsak a Stranger Things világában vagyunk, nem a Trónok harcában, ám az írás közben minden eshetőséget megvizsgálnak, tehát sosem lehetünk biztosak kedvenceink túlélésében.

A színésznő az interjúban a szeptember 23-án megjelenő új albumáról is mesélt. Kevesen tudják, hogy Uma Thurman és Ethan Hawke lánya a színészi pálya mellett zenészként is tevékenykedik.

 A Stranger Things 4. évada elérhető a Netflixen.