Világsztárok figyeltek fel rá, most Budapesten koncertezik a 11 éves magyar fiú

Mind Rite Season 2 Studio Look 4
2022.10.06. 10:54
Hodek Áron a Határtalan Jazz Fesztiválon lép fel dobos bátyjával, Hodek Dáviddal és Szlovákia egyik prominens zenészével, Eugen Vizváry billentyűssel.

A mindössze 11 éves Hodek Áron máris világszerte elismert zenész, nemzetközileg jegyzett „csodagyerek”. Vasárnap este a komáromi basszusgitáros, az Aron Hodek & The PocketCrew formációval Budapesten lép fel a Budapest Jazz Club színpadán.

Áron elképesztő sikereire hatéves kora óta fókuszál a világ. Tehetségére olyan legendás zenészek figyeltek fel, mint Quincy Jones, Lenny Kravitz, Timbaland, Robert Glasper és még sokan mások.

Social media felületeire feltöltött videóit Chris Brown és Justin Timberlake is megosztotta.

Felnőtteket meghazudtoló virtuozitása mellett a tanulással vagy gyakorlással sem elsajátítható „stenk” teszi – életkorát teljes mértékben meghazudtolóan – kiforrott hangvételűvé játékát.

A trió dobosa a számtalan hazai zenésszel is közreműködő, de tengerentúlon szintén jegyzett ütősfenomén, Áron bátyja, Dávid, aki még óvodásként kezdett dobolni. 2008-ban, tizenegy évesen alapította első saját zenekarát, amellyel a magyar és a szlovák, majd a nyugat-európai jazzklubok, fesztiválok ünnepelt vendége lett. 2012-ben adta első önálló Müpa-koncertjét, majd az Egyesült Államokban is jelentős sikereket ért el.

Áronék mellé ezúttal Szlovákia egyik prominens zenésze, Eugen Vizváry billentyűs csatlakozik, hogy izgalmas hangzásvilágával egészítse ki az összeszokott testvérpár játékát.

Triójuk a Határtalan Jazz Fesztivál keretében a Budapest Jazz Clubban lesz hallható és látható október 9-én este.

(Borítókép: Hodek Áron. Fotó: Miroslav Balogh)