2024. június 14. 21:00
Németország
Skócia

Februárban temetik el Móricz-Sabján Simont

D CIM20151016010
2023.01.12. 15:33
Február 3-án 14 órakor a Farkasréti temetőben kísérik utolsó útjára Móricz-Sabján Simon fotóriportert, akit a Mediaworks kiadóvállalat saját halottjának tekint.

Február 3-án 14 órakor a Farkasréti temetőben vesznek végső búcsút Móricz-Sabján Simontól – tájékoztatta a Világgazdaságot Darnay Katalin, a fotóművész özvegye. A lap volt munkatársa december végén hunyt el.

A fotográfus kétszeres China International Press Photo Contest-nyertes, illetve Pictures of the Year International (POYi)-, NPPA Best of Photojournalism-, Prix International de la Photographie-, PDN-, FCBarcelona Photo Award-, Slovak Press Photo- és ASPAward-díjazott, munkáival több külföldi és magyarországi elismerés mellett 43 alkalommal nyert díjat a Magyar Sajtófotó Pályázaton, közöttük háromszor a MÚOSZ Nagydíját, hat alkalommal a Munkácsi Márton-díjat a legjobb kollekcióért, három alkalommal a 30 év alatti, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter díját és háromszor a legjobb hírképért járó Escher Károly-díjat. 2021-ben a Mediaworks-fotópályázat nagydíjasa volt, 2022-ben elnyerte a Capa-nagydíjat.

Több egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek munkái: három önálló tárlaton a Magyar Fotográfusok Házában, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Műcsarnokban, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, a Várkert Bazárban, illetve Arles-ban, Barcelonában, Csengtuban, Denverben, Milánóban, Tbilisziben és Varsóban is.

(Borítókép: Móricz-Sabján Simon fotóriporter áll Street Workout művészete című fotósorozata előtt a Pictorial Collective csoport nyolc fiatal fotográfusa Flow Áramlat című, a szentendrei Ferenczy Múzeumban megnyílt kiállításán 2015. október 16-án. Fotó: Czimbal Gyula / MTI)