A telt házasnál is nagyobb koncertet adott Kanadában a magyar zongoravirtuóz fiú

Boros Misi és Vass-Salazar Mária Magyarország Ottawai Nagykövete
2023.03.16. 14:32
Boros Misi zongoraművész Kanadában adott koncertet, Magyarország Ottawai Nagykövetségének meghívására – derült ki a Virtuózok közleményéből.

Boros Misi a Virtuózok című tehetségkutató és edukációs program egyik első és máig egyik legnépszerűbb felfedezettje első kanadai zongorakoncertjén több mint ezerkétszáz ember előtt lépett fel.

A magyar tehetség Ottawában, az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján adott koncertet. A művész Vass-Salazar Mária, Magyarország ottawai nagykövete meghívására érkezett Kanada fővárosába, hogy a rendezvény keretében fellépjen a Dominion Chalmers Centre koncertteremben.

Több mint telt ház

Boros Misi első kanadai koncertjére rengetegen kíváncsiak voltak. A nézőtér zsúfolásig megtelt, még egy különtermet is nyitni kellett –

összesen ezerkétszáz néző élvezhette a tizenkilenc éves zongoraművész játékát. 

A koncerten a kanadai politikai, üzleti és kulturális élet prominens képviselői, számos ország nagykövete, valamint a zeneszerető kanadai közönség széles köre vett részt. Boros Misi Liszt-, Bach-, Beethoven- és Debussy-műveket adott elő, valamint egy kortárs kanadai zeneszerző, Rachel Laurin szerzeményei is felcsendültek.

A szűnni nem akaró tapsvihar után Misi előadott még egy Chopin-művet nemrég megjelent szólólemezéről.

(Borítókép: Boros Misi és Vass-Salazar Mária Magyarország Ottawai Nagykövete. Fotó: Samuel Garcia)