Bakács Tibor: Azokkal az újságokkal pucolom az ablakot, amikbe cikket írtam

2023.03.21. 10:49
Bakács Tibor újságíró, kritikus Kadarkai Endre Szavakon Túl című műsorában mesélt újságírómúltjáról, jelenlegi életéről, valamint öngyilkossági gondolatairól. Az interjúból az is kiderül, hogy betonoz és falat bont, ezért jó fizikai állapotban van, időseknek segít.

Bakács elmesélte, hogy minden újság, amiben cikke jelent meg, nála van.

 Anyám eltette az összes újságot, amibe cikket írtam. Tudod, mit csinálok most? Ha megyek ablakot pucolni, ma ezzel mosom az ablakot. Mert fantasztikus megélni azt, micsoda értéknek tekintettem az Élet és Irodalmat, a Magyar Narancsot, és most egy felületet megtisztítok vele

– fogalmazott.

Az is kiderült, hogy Budakeszin él jelenleg, a fiaival pedig hétvégente találkozik. Ezt követően az öngyilkossági gondolatairól beszélt.

„Nagyon sokáig éltem evvel a gondolattal. Ez is egy fejlődés ív. Azt gondoltam, szabadságom van abban, hogy véget vessek ennek a szarnak, amiben vagyok. Most már eljutottam oda, bármilyen halált elfogadok, csak ne nekem kelljen. Mindennap gondolok a halálra. Nem várom, de készülök rá. […] Rengeteg formában próbáltam elképzelni, hogy csináljam. Nem jó vonat elé ugrani, mert arra gondoltam, szörnyű élmény lehet annak, aki a vonatot vezeti” – mondta.

Majd kiderült, milyen misztikus élmény lendítette át ezen.

Nem akarok másnak rossz élményt. Ha felakasztom magam, az lassú halál. Végiggondoltam ezeket. Nem szeretek misztikus élményekről beszélni: amikor a második feleségem elhagyott, rettenetes állapotban voltam. Drog, alkohol, amit akarsz. Keresztényeknek elmondom, akik nem Tóth Gabik: feküdtem a földön, éreztem, hogy egy arca közel jön. És ez az ő arca volt. Jézus Krisztusra gondolok

– ecsetelte Bakács.

Bakács Tibor napi 2-3 órát sakkozik, mert retteg a demenciától. Az is kiderült, hogy a dohányzásról nem tud leszokni, de az alkohollal sohasem volt problémája, viszont sok marihuánát fogyasztott. 

Most megkért két fine dining étterem, hogy segítsek nekik a marketingben. Vannak ilyen szakaszok: éhezem, aztán felhív két étterem, hogy segítsek nekik abban, hogy Michelin-csillagosak legyenek. A gerillamarketinghez elképesztően értek, bármikor átverem bármelyik médiát. Csak ez nehezebb, ez nemzetközi ügy

– fogalmazott jelenlegi helyzetéről az adásban, amit a Mandiner szúrt ki.

Elmondása szerint nem tartozik senkihez sem politikailag, mivel Magyarországon szekértáborok vannak.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport