Fordulat a rákosmenti vidámpark ügyében

PAP 6794
2023.04.20. 19:26
Fogadóóráján találkozott Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere Szabó Józseffel, aki az Indexnek számolt be arról, hogy vidámparkot akar építeni a XVII. kerületben. A vállalkozó szerint a kerület képviselő-testülete nem zárkózott el a tervtől. A polgármester úgy véli, minden egyes kérdés esetében a fő szempont az, hogy a rákosmentiek érdeke érvényesüljön.

Nemrégiben meglátogattuk Szabó József vállalkozót, aki saját, XVII. kerületi birtokán akarja a világ legnagyobb vidámparkját megépíteni. Az Indexnek akkor azt mondta, hogy a vidámpark felépítéséhez és majdani üzemeltetéséhez semmiféle engedélyre nem lesz szüksége. Megkeresésünkre a Rákosmenti Polgármesteri Hivatal azonban határozottan másként vélekedett. Álláspontjuk szerint egy vidámpark építését szabályozási terv és a szükséges engedélyek beszerzésével, köztük az önkormányzat jóváhagyásával lehet megkezdeni.

Az ügyben most fordulat állt be, miután az Index ismét megkereste a Rákosmenti Polgármesteri Hivatalt. Azt írták, hogy „Horváth Tamás polgármester úr fogadóóráján találkozott Szabó Józseffel, az ügyről pedig Facebook-oldalán olvasható bejegyzésben tájékoztatta a Rákosmentieket”.

Horváth Tamás az Index megkeresésekor értesült arról, hogy egy helyi vállalkozó vidámparkot kíván építeni Rákosmentén. Most a Facebook-posztban ezt írta: „Mi nagy örömmel támogatunk minden olyan kezdeményezést és fejlesztést, ami a rákosmentiek lehetőségeit, életszínvonalát emeli.

Azonban mindennek az alapja az, hogy a kezdeményezés a helyiek nyugalmát indokolatlanul ne zavarja, és minden törvényes elvárásnak megfeleljen. 

A polgármester a poszt szerint találkozott Szabó Józseffel, aki nagy vonalakban vázolta terveit. Abban maradtak, hogy a konkrét lépések meghozatala előtt számos kérdést kell tisztázni. Minden egyes kérdés esetében a fő szempont az, hogy a rákosmentiek érdeke érvényesüljön.

Pozitív fogadtatás

Az Index megkereste Szabó Józsefet is, aki elmondta, hogy a cikk megjelenése óta számos befektető és támogató kereste meg, így azt sem zárja ki, hogy a vidámpark esetleg másik kerületben épüljön meg, vagy a XVII. kerület egy másik pontján. Olyan helyen, ahol nagyobb terület állhat rendelkezésre. 

A tárgyalások során viszont azt tapasztaltam, hogy az önkormányzat képviselői is pozitívan álltak a vidámpark megépítéséhez 

– tette hozzá.

Szabó József eddig 150-200 millió forintot költött az álom megvalósulására, erre az idén még 60 milliót tervez. Számításai szerint a végösszeg elérheti az egymilliárd forintot. 

A vállalkozó már a belépő összegét is kikalkulálta: egyszeri 4999 forintért minden eszköz használható lesz, és akár bográcsozni is lehet a helyszínen.

Amúgy sokan elmebetegnek hisznek, de sorra megcsinálom, amit megálmodom

– nyilatkozta az Indexnek.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)