Öt budapesti reggelizőhely, amelyet kár lenne kihagyni

2023.05.24. 07:55
A We Love Budapest csokorba gyűjtötte a budapesti reggelizőhelyeket. A válogatásból kiderül, hogy a fővárosban meghonosodott a brunch műfaja, és a legkülönfélébb fogások közül választhatunk a reggeli órákban.

A We Love Budapest bejárta a legjobb helyeket a fővárosban, ahol reggelizni, vagy bruncholni lehet, és a több mint 70 helyszínt összegyűjtötte. Ebből a listából választottunk ki most ötöt, hogy bemutassuk olvasóinknak.

Budapest Baristas – Pest

A Múzeum körúti antikváriumok ölelésében vár a Budapest Baristas, ahol törzsvendég a közelben élő idős úr és az egyetemről érkező, folyton éhes diák is. Amerikai palacsintától a gazdag tojásos ételekig minden megtalálható, és a klasszikus sütikből sincs hiány – olvasható a We Love Budapest cikkében.

Bartók – reggel.délben.este

Barátságos megálló a Bartók Béla Boulevard helyei közt. Ahogy neve is mutatja, minden napszakban kedvez vendégeinek. Reggel kilenc órától érkezhetünk a hangulatos nappaliba, hogy a magyarossal kevert nemzetközi reggelikínálatból válogassunk. Akkor sem jönnek zavarba, ha egy hagymás-kolbászos rántottára vágyunk, de a sós karamellás waffel is opció.

Lisboa Pastry & Bakery

A Gozsdu-udvarban található Lisboa Budapest első portugál pékség-kávézója. Egyebek mellett karamellizált tetejű pastel de naták, cruffinok, pisztáciás croissant-ok és epres sajttorták sorakoznak a kínálatban. A szendvicsek között a Benedict croissant és a caprese bagel is megtalálható.

Anyám szerint

A Wesselényi utcában van egy hangulatos belső udvar, gazdag étlap, amelyen többnyire házias ételek közül választhatunk. Igazi anyukás-nagyis-barátnős találkozóhely. Az atmoszférát Eszti néni inspirálta, aki a mai napig elégedetten szokta begyűjteni a napcsíkok melegét az udvarban.

Rojt és Bojt kávéskuckó

Az I. kerületi Kosciuszkó Tádé utcában a Rojt és Bojt sokak kedvence a környéken, ami nem is csoda, hiszen ha már legalább másodjára vagy náluk, minden bizonnyal megjegyzik majd, hogy miként iszod a kávéd. 

A We Love Budapest teljes válogatása itt olvasható.