Sárközi Ákos mangalicát, Rácz Jenő kacsamellet kóstoltat

2023.05.31. 21:40
Tizenegyedik alkalommal érkezik az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Mintegy 50 vidéki és fővárosi étterem, valamint tucatnyi cukrászda adja össze az ország legnagyobb menüjét, amelyen több mint 200 különböző étel és desszert található.

Június 2-án újra megnyitja kapuit az ország „legfinomabb” eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. A rendezvény, amely „országkóstolóként” is felfogható, három napon át, egy millenárisnyi területen mutatja be a legjobb hazai éttermeket és cukrászdákat.

A vasárnap estig tartó Gourmet-ról persze nem hiányozhatnak a legjobb pezsgők, borok, sörök és röviditalok sem – olvasható a szervezők közleményében.

A gasztrofesztiválon kóstolhatunk nápolyi pizzát a Digótól vagy Szabi, a Péktől, és az olasz gasztronómiánál maradva, a Pomo D'Oro megmutatja, mi a pizzasushi, és milyen a makaróni, ha házi és füstös.

Lesz BBQ, méghozzá marhaszegy, de cserépedényben készült vegán töltött káposzta is Stoller Marcinál (+52 Etyek), és grill: rablóhús a füredi Vasüzlettől, libanoni nyársak a Baalbeknél vagy a Byblosnál, és steak a Hússzabóságnál.

A szervezők szerint Ázsia a Gourmet-n is népszerű, a 101 Bistro baokkal készül, a Zhu&Co gőzbatyukkal, az Enso – a pacal mellett – tücsköt is kínál, Bíró Lajos tonkatsu rament ad, a Costes Izakayánál pedig ceviche, thaiföldi stílusban, Huszár Krisztián (SHO) teriyaki bárányt és céklát készít, a Yamánál forró tom yum levest szürcsölhetünk, a Hibiscusnál lesz a kimchimennyország, és persze jön Wang Mester is, mindenféle jóval.

Sztárséfek a fedélzeten

A csillagos éttermek és a sztárséfek is kitesznek magukért. Az esztergomi 42 Restaurant füstön sült salátával készül,

SÁRKÖZI ÁKOS (BORKONYHA) MANGALICÁT ÉS PISZTRÁNGOT IS KÉSZÍT, RÁCZ JENŐNÉL KACSAMELL LESZ BBQ-ZELLER DASHI EMULZIÓBAN, A COSTES TEJESBÁRÁNYT KÍNÁL, MIZSEI JÁNOS (MÁK) PEDIG IDÉN SEM HAGYJA KI A LÁNGOST.

A Gourmet-n idén sok új vidéki étterem is bemutatkozik. A régi és új kiállítóknál a hagyománytisztelők és klasszikusabb ízekre vágyók is megtalálhatják számításaikat: hideg kovászos tökfőzelék (Sparhelt), lecsó és mátrai borzaska (Bori Mami), paradicsomos káposzta (Góré), haltepertő (Horgonyzó), zöldborsófőzelék mangalicás gőzbatyuval (Kistücsök), , de még medverillette is lesz medvegombával és medvehagymapesztóval a székelyudvarhelyi Páva Étterem jóvoltából.

Soha ennyi cukrászat nem volt még a Gourmet-n. A kínálatban flódni, ekler, pavlova, makaron és csokoládéhegyek, mignonok, gerbeaud is megtalálható a Mon Petit-től és a Nour-tól.

Gourmet tehát ebben az évben először és utoljára, június 2–4. között a Millenárison, jegyek elővételben május 31. éjfélig még kedvezményes áron a gourmetfesztival.hu oldalon és természetesen a helyszínen is kaphatók. A teljes menü itt böngészhető és le is tölthető.  • Tippek
  • Hírek