Több mint száz előadóval startol a fiatalok egyik kedvenc fesztiválja

2023.06.02. 13:49
Az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18–29 éves korosztályt célozza meg, ám a rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat. Július 12. és 16. között többek között a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján.

A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen, ahol többek között az is elhangzott, hogy az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18–29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. 

A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, egész pontosan hat színpadon több mint száz fellépőt. Július 12. és 16. között fellép a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is a Velencei-tó partján. 

A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Közösséget teremt

„A fesztivál legnagyobb erőssége a közösségteremtő ereje: az EFOTT az év legnagyobb egyetemi bulija. Célunk, hogy a felsőoktatási közösséggel együtt formáljuk, hozzuk létre a jövő egyetemét, amely Magyarország megtartó erejének, versenyképességének egyik kulcsa” – hangsúlyozta dr. Hankó Balázs Zoltán, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára az EFOTT fesztivál beharangozó sajtóeseményén. 

Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke elmondta, a fesztivál fontos találkozási pont az egyetemi közösségek számára.

Az EFOTT a felsőoktatás ünnepe is egyben, hiszen az esti szórakozás mellett aktív, izgalmas nappali programokat is kínál: a fesztivál egyetemi campusát jelentő UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett, találkozási lehetőséget kínálva a hallgatóknak. Az EFOTT hagyományaihoz híven továbbra is kiemelt szerepet szán programjai között az egyetemes kultúra, valamint a magyar felsőoktatás kínálta lehetőségek bemutatására, népszerűsítésére

– fogalmazott.

Az egyetemisták legnagyobb fesztiváljának házigazdája idén a Pannon Egyetem lesz – az intézmény székhelye, Veszprém idén Európa Kulturális Fővárosa.

„Az ország első egyetemi fesztiválját Veszprémben rendeztük 1969-ben, ezt a hagyományt azóta is fontosnak tartjuk, igazi közösségteremtő erőként tekintünk rá” – mondta prof. dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

Csillag Zsolt, az intézmény kancellárja pedig kiemelte: „A Pannon Egyetem 7 helyszínen több mint 100 attrakcióval várja a látogatókat a fesztiválon. Több mint 200 önkéntesünk segít majd, öregdiákoktól az oktatókon át a hallgatókig, az aktivitásaink középpontjában pedig a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.”

Minden korosztálynak szól

Szerdán a középiskolások és a fiatal egyetemisták kedvencei – a Carson Coma, T. Danny, a BSW és a VALMAR – veszik birtokba a nagyszínpadot. Csütörtökön fergeteges show várja az örök fiatalokat: színpadra lépnek a ’90-es és 2000-es évek nagy nemzetközi sztárjai, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat, Geszti Péter egy különleges Best of Geszti-produkcióval érkezik, és visszatér az EFOTT nagyszínpadára Korda György és Balázs Klári is. Pénteken a Wellhello, Dzsúdló és a Halott Pénz, szombaton pedig többek között a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, valamint Majka koncertje várja a látogatókat.

A sajtóeseményen részt vett L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is, aki még a Velencei-tó térségének országgyűlési képviselőjeként került kapcsolatba a fesztivállal.

„Lassan egy évtizede partnerünk az EFOTT a térségben, amely számára kiemelt fontosságú az esemény, többek között százezres nagyságrendű vendégéjszakával járul hozzá a helyi turizmushoz. Kiemelt célunk az ifjúsági szálláshelyek további bővítése annak érdekében, hogy egész évben minél több egyetemistát fogadhasson a térség” – tájékoztatott L. Simon László.  • Tippek
  • Babaváró hitel