A píszí miatt lett új tulajdonosa a Golden Globe-díj-átadónak

2023.06.13. 10:20
Új tulajdonosa van a Golden Globe-díj-átadónak, miután a díjakat odaítélő, Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók testülete (HFPA) eddigi formájában megszűnt.

Az Eldridge Industries hétfőn vásárolta meg a Golden Globe-ot a díjátadó gálát szervező Dick Clark Productions (DCP) céggel együtt.

Az eladásra azután került sor, hogy a Golden Globe-díjakat odaítélő Hollywood Foreign Press Associationt (HFPA) etikai hibákkal és a sokszínűség hiányával vádolták, hiszen a Los Angeles Times 2021-es vizsgálata feltárta, hogy a szervezet tagjai között egyáltalán nem volt fekete újságíró – adta hírül az MTI.

Megtorlások sora

A HFPA a botrány miatt végül meg sem tudta rendezni a 2022-es díjátadó gálát. A hollywoodi külföldi tudósítókból álló szervezet a kritikák miatt megnövelte és sokszínűbbé tette tagságát, valamint új etikai kódexet is készített.    

Az Eldridge Industries elnöke, Todd Boehly közölte, hogy a HFPA-t a jelenlegi nonprofit szervezet formájában megszünteti, és profitorientált vállalkozássá akarja változtatni. A szervezet tagjai a vállalkozás fizetett alkalmazottai lesznek. Szóvivője hozzátette, hogy a HFPA-nak jelenleg 310, szavazásra jogosult tagja van, ők döntenek a 2024-es ceremónia díjairól.    

Az NBC 2022-ben nem közvetítette a gálát, bár a változtatások után idén már ismét sugározta. Azonban még nem derült ki, hogy melyik csatorna fogja közvetíteni a 2024-es Golden Globe-ceremóniát, ahogy a Golden Globe Awards megvásárlásának pénzügyi részleteit sem hozták nyilvánosságra.