Kern András nyomozásba kezd, saját szakállára teszi

2023.06.16. 15:13
Kern András főszereplésével a napokban megkezdődött a Ma este gyilkolunk című krimikomédia forgatása Fazekas Péter rendezésében – áll a Nemzeti Filmintézet közleményében.

Krimivígjáték kedvéért állnak ismét kamera elé a legnagyobb hazai színészlegendák. Rejtélyes haláleset egy színészotthonban – ez az alaptémája a Ma este gyilkolunk című krimikomédiának, amelynek forgatása a napokban kezdődött el.

Az Agatha Christie stílusát idéző alkotást forgatókönyvíróként Köbli Norbert, rendezőként Fazakas Péter jegyzi, a főszerepet Kern András játssza. A nézők igazi sztárparádéra számíthatnak: a filmvásznon többek között Pogány Judit, Koltai Róbert, Bodrogi Gyula és Jordán Tamás is feltűnik.

A mozipremier 2024 februárjában várható. 

fe 896 504 ma este gyilkolunk2 foto filmpositive
Fotó: Szinház.online

Egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd a mindentől távol eső színészotthon falai között. Ahogy egymás után módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat lesz.

Ne felejtsd el, ezek színészek! Főállásban hazudnak – épp ezért lesz pokolian nehéz dolgunk.

– mondja a detektívnek felcsapó főszereplő, Tolnai Tivadar, akit a filmben Kern András alakít.

Egy sor színészlegenda

A Ma este gyilkolunk krimivígjátékban egy sor színészlegendát láthatunk.

Kern András mellett Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati is játszik a filmben.

A fiatalabb generációból szintén számos kiváló művész kapott szerepet: a vásznon feltűnik majd Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András is.

A fordulatos krimikomédia forgatókönyvírója Köbli Norbert, a Félvilág, A berni követ, és az Örök tél írója, rendezője a többek között a Szabadság – Különjárat és az Árulók című filmeket, valamint több sikeres sorozatot jegyző Fazakas Péter.

A producer Lajos Tamás, aki az elmúlt években számos alkotásban – például az Örök tél, az Ida regénye és a Blokád című filmekben – dolgozott. A szerzői triumvirátus közösen jegyzi a nagy sikerű, 2022-es A játszma című filmdrámát is.

Nagyon szereti a televíziót

Kern András mintegy hatvan magyar filmben és tévéjátékban szerepelt. Szinkronhangját az egész ország ismeri. Hetvenötödik születésnapján kvízzel köszöntöttük a Kossuth-díjas művészt.

Kern András éjjelente hollywoodi filmeket néz, olyanokat keres, amelyekben ismert színészek szerepelnek. Robert De Niro, Al Pacino például. Kizárólag belefeledkezés céljából, mert szívesen nézi őket, de persze ha van valami átragad, az nem baj, mondja. „A tehetség misztikus dolog, nem lehet megfejteni, az egész szakmát nem lehet megfejteni.

Nagyon szeretem a televíziót, állandóan nézem. Kifejezetten hiányzik, mert szerettem benne lenni a tévében. Sajnálom, hogy ez most nincs így.

mondta korábban az InfoRádiónak.

Hozzátette: ez szocializálódás kérdése, mert amikor 1962-ben, 14 évesen „belekerült” a televízióba, megtapasztalta, hogy a tévé mekkora népszerűséget és szeretetet generál. Egyfajta függőséget okoz. Interjút is azért ad, mert szereplésként éli meg, ilyenkor nem saját maga érdekli, mert már mindent elmondott hatvanhétszer. „Ezt önzőségnek mondanám, mert olyan nemzedékhez tartozom, amelyik szereti, ha az emberek tudják, hogy ki ő.”