Közép-Európa legnagyobb gyerekfesztiválja várja a kicsiket Győrben

2023.06.23. 18:16
Több mint ezer programmal, több helyszínen várja a gyerekeket a győri Győrkőcfesztivál június 30-tól július 2-ig. A rendezvényen számos művészeti ág képviselteti magát, többek között zenészek, képzőművészek és írók is érkeznek a helyszínre. A szervezők úgy fogalmaztak, a rendezvény Magyarország legnagyobb játszótere.

A győri Vaskakas Bábszínház idén 16. alkalommal rendezi meg a Győrkőcfesztivált, amely egy gyerekeknek szóló, három napos művészeti fesztivál a Rába parti város szívében. A programok tematikusan helyezkednek el a Belváros területén.

Az intézmény közölte, 

a rendezvény ingyenes, amely a város tíz különböző pontján, ezer programlehetőséggel várja az érdeklődőket június 30-tól július 2-ig.

Mint írták,

10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van.

A szervezők kiemelték, a részvétel regisztrációhoz kötött, a gyerekek – egy mosolygós fotóért vagy rajzért cserébe – karszalagot kapnak, amelyre a szervezők nevüket és szüleik elérhetőségét írják rá.

Írók, költők, zenekarok

Közép-Európa legnagyobb gyerekfesztiválja  számos kulturális programot kínál, 

a rendezvény többek között bábszínházzal, kiállítással, játszóházzal és táncházzal várja a gyerekeket.

A szervezők közölték, a kicsik koncerteken vehetnek részt, valamint írókkal és költőkkel is találkozhatnak, mint Tóth Krisztinával, Varró Dániellel,Harcos Bálinttal, Nyulász Péterrel, Turbuly Lillával valamint  Szegedi Katalin illusztrátorral és Törőcsik Katalin formatervezővel is megismerkedhetnek.

A szervezők kiemelték, programjaikat siket és nagyothalló gyerekeknek is ajánlják, nekik ugyanis jelnyelvi tolmács segít a tájékozódásban. Hozzátették, az előadások többnyire akadálymentesítettek.

A fesztivál számos díjat nyert az utóbbi években.Többek között az Európai Fesztivál Szövetség is díjazta, két egymást követő alkalommal helyezte a Győrkőcöt a minősített európai fesztiválok közé. 

További részletekről a Győrkőcfesztivál  honlapján lehet tájékozódni.