Visszatér Svédországba az Eurovízió

2023.07.07. 16:32
2024 májusában kerül megrendezésre a 68. Eurovíziós Dalfesztivál. A házigazda ezúttal ismét Svédország lesz, és Malmö városa ad otthont az eseménynek.

 Az SVT és a European Broadcasting Union (EBU) választotta meg a 2024-es dalfesztivál helyszínét, azt követően, hogy a svéd énekesnő Loreen legendás módon másodjára is megnyerte a versenyt az idei évben, Angliában.

Az Eurovízió népszerűsége egyre nőtt az elmúlt években. Már nem csak Európában közkedvelt a műsor, hanem Amerikában is egyre népszerűbb a Peacock TV csatornának köszönhetően – írja a Deadline.

Martin Österdahl, a dalfesztivál ügyvezető igazgatója nyilatkozata szerint

Malmönek  különleges helye van a verseny történetében, hiszen először 1992-ben, majd 2013-ban – Loreen legutóbbi győzelme után – sikeres megrendezője volt az eseménynek. Izgatottan várjuk, hogy visszatérhessünk ebbe a dinamikus városba, amely bebizonyította, hogy olyan helyszínekkel és infrastruktúrával rendelkezik, amelyek tökéletesek a világ legnagyobb élőzenei eseményének megrendezésére.

Svédország így fej-fej mellett vezet Dániával, mivel ez a két ország egyedüliként már háromszor is otthont adtak a neves zenei versenynek.