Hosszú kihagyás után visszatér a Reggae Camp

2023.07.09. 13:30
Huszadik alkalommal rendezik meg az LB27 Reggae Campet. Három év kényszerpihenő után július 25-tól 29-ig új helyszínen, Lakitelken lesz az esemény. A Tőserdő Autóskemping területén Sena, MC Kemon, Copy Con, Manaky, PASO és a Ladánybene 27 is koncertet ad.

Egyedülálló természeti környezetben, a Holt-Tisza közelében egy békés és családias fesztivál várja az érdeklődőket, amelynek keretén belül a jamaicai reggae-muzsika kedvelői és művelői gyűlnek össze öt napra – adta hírül az MTI.

A reggae legfontosabb üzenete, a béke és szeretet, a tisztelet és az összefogás jellemző a rendezvény hangulatára, közölték a szervezők.

Az eseménysorozat idén a magyar előadókat helyezi fókuszba. 

Mint írták, az új helyszín, a lakitelki Tőserdő Autóskemping kellemes mikroklímával bír, kiváló kirándulóhelyszínek érhetők el gyalog, kerékpárral és csónakkal is. 

A kis erdő közepén lévő tisztáson kap helyet a Dubyard, ahol az esti-éjszakai dubpartikat tartják. A kempinggel szemben lévő Tősfürdő strand a nappali medencés bulik helyszíne lesz, itt kap helyet a StrandSystem.

A helyszínen az elektronikus és akusztikus roots, dub- és steppazenék ismert hazai sound systemek és selectorok tálalásában lesznek elérhetők. Az eredeti jamaicai hangzást speciális hangrendszer biztosítja.     

A nagyszínpad szerdától szombatig üzemel. Első nap, július 26-án az Irie Maffiából ismert Sena és MC Kemon önálló projektjével, a Sena Dagadubbal és a Kemonicatoin Banddel lép színpadra, de zenél a szolnoki Red Eyes és a dubot játszó Burkus König. 

Csütörtökön a bajai skacsapat, a StabilFrazír kezd, őket a Re-G követi, majd a szolnoki Copy Con jön zenekarával, a Reggae Express Banddel. Az estét a Jamaicát többször is megjárt rasta, G Ras és zenekara, a Planeteerz zárja.    

A július 28-i estét a Zentáról érkező, a reggae-t a hiphoppal és délvidéki ízekkel fűszerező Sin Seekas nyitja, őket a miskolci Sky Fanatic, majd a szolnoki Tigris zenekar követi, az estét Manaky koncertje zárja.     

A szombati zárónapon a szombathelyi Kugler kezd, őket a kiskunfélegyházi A Láma Dalai követi, utánuk jön a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A PASO után az Észak-Komáromból érkező Superior játszik, végül az estét és a Campet az idén 38 éves házigazda, a Ladánybene 27 koncertje zárja.     

A fesztivál számos egyéb programot kínál. Nappal előadások, beszélgetések, dancehall tánc oktatás, reggae-workshop, Zöld Zóna teaház, Reggae Helyőrség Találkozó, Jamaican Wood Carving, gyermekjátszóház és gasztroközpont is várja a látogatókat.     

A 2019–2020-ban vásárolt és a rendszerben tartott korai és kedvezményes bérletek érvényesek az idei Campre.