18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felmentettek Kenyában egy lelkészt, aki csecsemőket rabolt el

2023.07.17. 13:51
Kenyában a bíróság felmentette a 86 éves Gilbert Deya lelkészt, aki 1999 és 2004 között több csecsemőt is elrabolt egy kórházból.

Hétfőn a kenyai bíróság felmentette Gilbert Deyát, azt a 86 éves lelkészt, aki a kétezres évek elején öt csecsemőt rabolt el a kenyai főváros, Nairobi egyik kórházából, hogy az ima erejével fogant csecsemőkként mutassa be őket.

A bíróság felmentő ítéletet hozott azzal az indokkal, hogy Deya ellen nem találtak elég bizonyítékot  adta hírül az MTI.

Deya és felesége, Mary éveken át vert át meddő nőket. Azt hitették el velük, hogy kettejük imájának erejével képesek lesznek teherbe esni. Az elrabolt csecsemőkről azt hazudták az asszonyoknak, hogy az ő gyermekeik.

Deyát csaknem 10 év jogi huzavona után, 2017-ben adták ki a brit hatóságok Kenyának.

Kenyában többnyire keresztények laknak, és körülbelül 4000 egyház működik az országban, ám ezekbe olyan közösségek is beletartoznak, melyek élén olyanok állnak, akik nem rendelkeznek teológiai végzettséggel.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.