Hiába a jelszómegosztás szigorítása, meglepő adatokról számolt be a Netflix

2023.07.20. 06:54
A Netflix az elmúlt három hónapban 5,9 millió új előfizetőt szerzett annak ellenére, hogy májusban szigorította a jelszómegosztás lehetőségét.

A Netflix a vártnál több új előfizetőt szerzett a jelszómegosztás korlátozása ellenére. 5,9 millió új felhasználóval bővültek az elmúlt három hónapban, ez majdnem háromszor több, mint amennyit az elemzők vártak –  írja a The Guardian.

Tavaly a vállalat először veszített előfizetőiből. Azóta ismét elkezdte visszaszerezni a felhasználókat. Az év elején jelentették be, hogy visszaszorítják a jelszómegosztást.

A vállalat szerint több mint 100 millió háztartás vett részt a jelszómegosztásban.

A streamingóriás az első a nagy technológiai és médiavállalatok közül, amely nyilvánosságra hozta legfrissebb negyedéves pénzügyi eredményeit. A 8,3 milliárd dolláros bevétel mellett 1,8 milliárd dolláros nyereséget ért el.

A Netflixnek jelenleg 238 millió előfizetője van világszerte.

A fizetéssel és a mesterséges intelligencia alkalmazásával kapcsolatos sztrájk várhatóan érinti majd az iparágat az elkövetkező hónapokban, és szüneteltetik a világszerte népszerű sorozatok és filmek gyártását, ilyen többek közt az HBO Max által gyártott Sárkányok háza és a The Last of Us.

Egyes elemzők szerint a Netflix jobb helyzetben van a hagyományos médiavállalatokhoz képest, így át tudja vészelni a sztrájkot. 

Gyakorlatilag az összes ellenszél, amely a hagyományos tévéfókuszú médiavállalatokat sújtja, a Netflix számára hátszelet jelent

– írta a Deutsche Bank.