Meghalt Bertók Krisztina

2023.07.22. 11:00
Bertók Krisztina már két éve gazdagította a Bánkitó Fesztivál csapatát, és tette színesebbé az eseményt gyönyörű fotóival. A vezetőség csütörtökön jelentette be, idén minden másképp lesz, ugyanis a fiatal fotós 25 évesen meghalt.

Bertók Krisztina Debrecenben született, és már 13 évesen rákapott a fotózás ízére. Ekkor még ugyan a kamera másik oldaláról ismerkedett a szakmával, modellként – írja az RTL. Tanulmányait grafikusként végezte el a Budai Rajziskolában. Az ebben az időszakban készült rajzaiból kiállítást is rendezhetett. 

A fotózást autodidakta módon tanulta, és hamar kitűnt a művészek tömegéből egyedi látásmódja miatt. Egy nyilatkozatában azt állította,

szeretem megélni az intimitást, hatalmas igényem van rá, de nem olyan egyszerű ehhez a megfelelő partnert megtalálni, ezért tesz boldoggá, mikor azt látom, hogy emberek egymásra találtak, figyelnek egymásra, szeretetet adnak és kapnak, jól érzik magukat egymással, merik megélni ezeket az érzéseket a nyilvánosság előtt is.

A fiatal művész nem titkolt célja volt fotóiból is kiállítást rendezni, majd pedig felkutatni a külföldi klubok és bulik szerelmespárjait, és a róluk készült fotókkal bemutatni a kinti hangulatot.