Rekordokat döntött a Campus Fesztivál

2023.07.23. 17:08
Vasárnap reggelre véget ért a 15. Campus Fesztivál, délután megkezdődött a programhelyszínek bontása és a takarítás. Közel ötszázan dolgoznak a terület helyreállításán, a fesztivál miatt lezárt útszakaszokat hétfőn reggelre adják át a forgalomnak.

Minden eddiginél több rekordszámot hozott az idei Campus. Egy telt házas nappal és négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárt a jubileumi rendezvény, ezzel hazánk legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztiváljává nőtte ki magát.

A pénteki nap az egész napos viharjelzések és a kisebb zivatar ellenére is a fesztivál történetének legnagyobb látogatottságú napja lett, több mint 35 ezer fesztiválozóval. A legnagyobb érdeklődés Robin Schulz, Azahriah, a Tankcsapda és Dzsúdló koncertje iránt volt, szombaton pedig Majka lépett fel telt házas nézőtér előtt a nagyszínpadon.

A kiemelt headlinerek koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén

– mondta Süli András programigazgató a közlemény szerint. 

A kommüniké szerint a tizenöt zenei színpadon több mint 1500, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenész és DJ lépett fel. Idén tíz külföldi produkció volt, köztük a ZAZ, Parov Stelar és ATB. De a fesztiválon a magyar zenei élet olyan legendáival is lehetett találkozni, mint Tátrai Tibor, Karácsony János, Bródy János, Deák Bill Gyula és Nagy Feró. 

Az idei Campuson mintegy 2700 közreműködő dolgozott, ebből 260-an álltak a pultokban, és majdnem háromszázan feleltek a közönség biztonságáért, volt 0–24 órás orvosi és mentőügyelet, a Nagyerdei Stadion pedig bármilyen időjárás esetén rendelkezésre állt, és biztosította a biztonságos szórakozást.

A pénteki nap a zivataros időjárás ellenére is a fesztivál történetének eddigi legsikeresebb napja volt. A legnagyobb nehézséget is ezen a napon kellett megoldani a szervezőknek, a délutáni eső után a fesztiválra hirtelen egy időben érkező többezres tömeg bejutása okozott problémát. Az így megnövekedett várakozási időt húsz üzemelő pénztár próbálta csökkenteni.