Pályát váltott Jocó bácsi, az ország kedvenc pedagógusa

2023.08.03. 14:44
A tanítás után most a színház felé fordult Balatoni József. A közösségi médiában igen aktív tanár az ország egyik legnagyobb teátrumának fog dolgozni.

Nemrég egy emberként támogatta az internet népe Balatoni Józsefet, azaz Jocó bácsit, a státusztörvény egyik legnagyobb „elszenvedőjét”. A közösségi médiában népszerűséget szerzett történelemtanár július közepén lemondott a közalkalmazotti státuszról, és otthagyta a tanítást.

A korábbi pedagógus Facebook-oldalán most egy örömhírt osztott meg követőivel.

Kiderült, hogy a Madách Színház munkatársaihoz csatlakozott.

„Gyerekkorom óta szenvedélyesen szerelmes vagyok a színházba. Amikor csak tehettem, mentem, néztem, majd játszottam is, és ma is néha színpadra állok. Ott érzem magam igazán jól. Ma pedig egy pillanatra VIII. Henriknek érezhettem magam a Madách Színház színpadán. Még most sem hiszem el, ami történik velem. Igen, amikor egy ajtót bezársz, akkor számtalan másik kinyílik, amit nem is hittél volna. Ez pedig egy olyan ajtó, amiről még álmodni sem mertem. De kinyílt. És hogy is kerülök oda? Miért vagyok hihetetlen szerencsés, hogy ma órákon keresztül pár méterről figyelhettem, ahogy Szirtes Tamás rendez? Miért is láthatom, ahogyan készül az október 14-én bemutatásra kerülő Six musical? Miért is nézhetem, ahogy hat fantasztikus színésznő és hat fantasztikus énekesnő alkot, tanul, és összeáll egy előadás?” – fogalmazott a posztban.

A pedagógus a következő hónapokban az angol király hat feleségéről szóló darab kommunikációját segíti, a produkcióban fog dolgozni és tartalmat gyártani. 

Igazi ajándék ez a felkérés a Tanár úrtól, amiért szerintem nem lehetek elég hálás, és örömmel, ugrándozva mondtam igent erre. Izgalmas feladat, és csak úgy repkedek most

– írta.